dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Akce

Hodnocení sezóny 2016/17 a nejlepší Dansporťáci roku

Vloženo: 23. 5. 2017
Nejlepší Dansporťáci sezóny 2016-17.jpg

V pondělí se v aule ZŠ Emy Destinnové uskutečnilo slavnostní vyhlášení nejlepších hráčů a hráček Dansportu v jednotlivých kategoriích za sezónu 2016/17 a také byla zhodnocena sezóna 2016/17.

Sezónu 2016/17 jako celek můžeme pro Dansport hodnotit jako úspěšnou.
V letošním roce jsme měli v 14 soutěžích celkem 16 družstev (8 chlapeckých a 8 dívčích), navíc jsme se úspěšně zúčastnili akcí Barevného minivolejbalu pro nejmladší volejbalisty a volejbalistky.
Na tomto místě je třeba vyzdvihnout to, že Dansport je prakticky jediným volejbalovým klubem v ČR, který má zastoupení ve všech mládežnických věkových kategorií v dívkách i chlapcích.
Mezi největší úspěchy uplynulé sezóny patří výborné výkony starších žáků v Přeboru Prahy i v ČP, výkony mladších žákyň v Přeboru Prahy, i radost ze hry mladších žáků. Činily se také starší žákyně i hráčky minivolejbalu, jejichž výkonnostní růst je markantní. Potěšitelný je také nárůst dětí v přípravkách a nejmladších kategoriích – minivolejbalu a mladšího žactva.
Kadetky a juniorky obsadily v Přeboru Prahy bronzovou a stříbrnou příčku, kadeti v premiérové sezóně mezi nejlepší dvacítkou ČR v extralize skončili na lichotivé 12. příčce. Junioři v extralize skončili na 12. místě a výbornými výkony v baráži se udrželi mezi elitou ČR.

Minivolejbal

Nejmladší Dansporťačky se zúčastnily turnajů Přeboru Prahy, kde byly rozděleny do čtyř týmů. „A“ tým skončil 16., „B“ tým 28.,  „C“ tým 48. a nejmladší „D“ tým na 51. příčce z celkového počtu 54 startujících družstev.
Dívky trénuje Vendulka Szlauerová.
Zde je její hodnocení sezóny:
„Vzhledem k velkému počtu děvčat poctivě docházejících na tréninky minivolejbalu jsme přihlásili do jejich celoroční soutěže (Přeboru Prahy) oproti minulým létům jedno družstvo navíc. Dívky po celý rok na zápasy svých týmů (C a D) příkladně docházely a podávaly své nejlepší výkony. V soutěži, kde hraje 48 týmů dívek až o tři roky starších než jsou naše hráčky, jsme především nabíraly zkušenosti. Přípravu jsme cílily hlavně na soutěže minivolejbalu v barvách. Na krajských kvalifikacích jsme obsadili úžasné 5. místo v červeném a 4. místo v zeleném a tím se kvalifikovali do celostátních kol, která nás čekají 27. - 28. května v Karlových Varech a 10. - 11. června v Českých Budějovicích. Budeme držet palce, aby se tam naše nominované hráčky poprali o co nejlepší umístění a získali nezapomenutelné zážitky. Celé družstvo musím pochválit za již zmiňovanou docházku na zápasy, za poctivou práci na tréninzích a především přátelskou atmosféru, kterou holky vytvořily a díky které jsme si mohly užít i hodně legrace. Věřím, že v příštím roce se děvčata vrhnou do volejbalu se stejnou energií a nadšením a že se holky, které začnou trénovat s mladšími žákyněmi stanou cennými posilami týmu.“

Z kolektivu dívek se vybírala nejlepší hráčka Dansportu v minivolejbalu sezóny 2016/17 a stala se jí Simona Prchlíková


Mladší žáci

Družstvo absolvovalo Přebor Prahy ve čtyřech týmech a výkonnostní růst i radost ze hry kluků byla očividná. „A“ tým nakonec skončil na pátém místě, „B“ tým 17. místo, „C“ tým 16. místo a „D“ tým 26. místo. Trenéry jsou Jakub Jarošík a Kryštof Kotěšovský.
Hodnocení trenéra Jakuba:
Letošní sezóna 2016/17 pro mě byla první v pozici trenéra mladších žáků týmu Dansport Praha. Již od letního soustředění v Dřevěnicích bylo na první pohled zřejmé, že kluci, tvořící tento tým, jsou do volejbalu správně zapáleni, a že budou tvořit skvělou a nerozlučnou partu. V září se k nám přidalo dalších 8 nových hráčů, kteří se ihned bezproblémově zapojili do rozjetého tréninkového procesu a mohli jsme tak pokračovat v naší přípravě na novou sezónu s velmi širokým kádrem.
Družstvo C
Po dlouhých týdnech tvrdého tréninku nás čekaly první turnaje a s tím pro některé premiérové zápasy v Dansporťáckém dresu. První turnaj nám sice nevyšel podle představ, ale postupně jsme svoje tréninkové nadšení dokázali přenést i do zápasů a to byl hlavní důvod našich zlepšených výsledků, ale hlavně hry. Kluci najednou začali porážet i mnohem lépe fyzicky disponované soupeře, kterých se před zápasem vždy obávali, a tak jsme postupovali skupinami Pražského přeboru mladších žáků vzhůru. Turnaj od turnaje bylo vidět zlepšení ve všech herních činnostech. Kostru týmu po většinu turnajů tvořili Ondra Chvojka, Tadeáš Vylita, Vašek Akrmann a Ondra Klimeš.
Družstvo D
Družsto D bylo tvořeno převážně mladšími hráči, kteří si vzorně plnili tréninkovou docházku, a tak dostávali příležitost prodat své dovednosti v zápasech. Zápasům družstva D jsem nebyl osobně přítomen, avšak zaskakující trenérka Nikola tým vždy chválila především za jeho bojovnost, chuť po vítězství a radost ze hry. Sestava družstva byla neustále obměňována, ale nejčastěji nastupovali za družstvo D hráči Luky Mrkvička, Andrej Tretiník, Honzík Ševčík, Filip Musil, Péťa Kubín, Štěpán Bek, Vojta Rund a benjamínek Tom Tatyrek.
Celkově bych chtěl kluky pochválit za vzornou tréninkovou docházku, kdy jich na trénink chodilo pravidelně okolo šestnácti a za zápal pro hru, který byl vidět v každém zápase. Sezónu hodnotím kladně, a to nejen z hlediska výsledku v Pražském přeboru mladších žáků, ale především z výkonnostního hlediska jedinců, kdy u většiny svěřenců zaznamenávám výrazné zlepšení ve všech volejbalových činnostech od podání, přes hru v poli až po útok.
Družstva „A“ a „B“ tvořili hráči, kteří již trénovali se staršími a vedl je Kryštof Kotěšovský.
„Tým A prokazoval své kvality, dokud se scházel základ tohoto družstva. Po absenci hlavních hráčů na 2 turnajích se „áčko“ propadl z děleného 2. místa až na místo 5. Kluci do té doby hráli opravdu dobře a na výsledcích to bylo vidět, a ti kteří dohrávali závěr sezóny také vždy bojovali ze všech sil.
Družstvo „B“ bylo hlavně o zahrání si, tudíž se kluci pravidelně střídali. V každém zápase jsem viděl snahu, bojovnost a hlavně na jejich tvářích úsměv. Kluci se snažili osvojit si již vyšší volejbalové dovednosti, jako blokování, vrchní podání a v neposlední řadě i smečování. Jen kvůli menším zkušenostem v nich však nebyli vždy úspěšní, ale když se jim to podařilo, byl jsem na ně hrdý.“

Nejlepším mladším žákem sezóny 2016/17 byl určen Vojta Prycl


Mladší žákyně

Družstvo mladších žákyň skončilo v Přeboru Prahy na 8. místě ze 18 zúčastněných týmů. Nejlepší hráčky tohto týmu již hrají i o kategorii výše za starší žačky. Trenérkou je Eliška Sojková.
Hodnocení Elišky:
„Tým mladších žákyň hrál letos Pražský přebor a na závěr sezóny se zúčastnil kvalifikace na MČR konané v Chodově na Karlovarsku. V Pražském přeboru se děvčata pohybovala zpočátku  ve 3. lize. Postupně se však podařilo propracovat do 2. ligy, avšak z důvodu, že tým tvořily velice mladé hráčky a nejstarší na posledních zápasech chyběly, tak se nepodařilo do 1. ligy postoupit. Nakonec si žákyně uhájily 4. místo v 2. lize a tedy celkově 8. místo. V kvalifikaci na MČR se děvčatům vůbec nedařilo. Tento turnaj byl z celé sezóny nejhorší. děvčata neměla chuť do hry, asi jim už po celé sezóně nezbyly síly. I přes neúspěch je takový velký turnaj zkušeností a ponaučením do budoucna. Docházka na tréninky byla docela dobrá, ale občas chyběla snaha a chuť makat na plno. Nejvíce bych chtěla pochválit Klárku Knapovou, Aničku Hobzovou, Míšu a Aničku Hrabákovy a Terku Královou za poctivou docházku na tréninky a snaživost. Pochvala patří také Simoně Prchlíkové, která letos poprvé hrála na postu nahrávačky a předvedla velmi dobré výkony. Do budoucna je potřeba, aby si dívky uvědomily, že bez dřiny a plného nasazení do tréninků se zlepšovat nebudou.“

Nejlepší hráčkou sezóny 2016/17 v kategorii mladších žákyň Dansportu byla vyhodnocena Klára Knapová



Starší žáci

Družstvo letos nezklamalo, uspělo jak v Přeboru Prahy, tak i v celostátním Českém poháru, což je nejuznávanější soutěž v této kategorii. Kluci se probojovali do finálové části této soutěže a předváděli velmi dobré výkony.  
V Pražském přeboru obsadil tým druhé místo, v Českém poháru potom 18. příčku. Škoda zaváhání v semifinále MČR, na postup do finále jsme rozhodně měli.
Trenérem týmu starších žáků je Kryštof Kotěšovský
Hodnocení Kryštofa:
„V Českém poháru po slibně rozehrané první části, kdy jsme se probojovali ve druhém turnaji i do 1. osmičky Čech, se nám podařilo se dostat mezi 24 nejlepších týmů v ČR. Zásluhou nemocí, zranění, kurzů a dovolených jsme se další 2 kola pohybovali ve 3. osmičce, ze které se na nám během závěrečného turnaje podařilo probojovat do osmičky druhé, čímž jsme si vybojovali krásné celkové 18. místo. V Přeboru Prahy jsme nakonec dosáhli až na krásné druhé místo, proto trochu mrzí neúspěch v semifinále mistrovství ČR, kde jsme na postup do finále nedosáhli.
Letos se na hřišti objevila velice pestrá škála hráčů, z nichž každý dostal příležitost ukázat, co v něm je. Tým pracoval dobře a byl jsem rád, že kluci, kteří hráli v základu chápali, že mým cílem v letošní sezóně bylo, aby co největší počet hráčů získal co nejvíce zkušeností, o které se v budoucnu budou moct opřít. Základ týmu tvořili Arthur Bell, David Hubata-Vacek, Artík Gorbunov, Nathan Levin, Filip Dovalil, Vojta Prycl a Yury Panochko.
Sezónu celkově hodnotím jako úspěšnou, i když by se výsledkově nemusela úplně zdát. Doufám, že jsem ve svých svěřencích probudil nadšení pro tuto hru, která není jenom o pinkání, smečování a podobně, ale je hlavně o zážitku ze hry s kamarády.
Letos se mi s kluky pracovalo doopravdy dobře. Všichni bez rozdílu udělali obrovský volejbalový krok, ale nikdo z nich nesmí zapomenout, že to byl jen malý krůček na (doufám) dlouhé volejbalové trati, po které budou kráčet.“

Nejlepším starším žákem pro sezónu 2016/17 byl vybrán David Hubata-Vacek


Starší žákyně

Dívky obsadily v Přeboru Prahy 10. místo z 18 družstev.
Trenérkou týmu je Tereza Mezuliánková.
Zde je její hodnocení sezóny:
„Sezonu 2016/2017 jsme zahájili vcelku úspěšně, bohužel se v průběhu sezony vyskytovaly různé komplikace. Časté nemoci i zranění nám nedovolovaly nastoupit na soupeře v plné sestavě. Některé holky byly nemocné více, jiné méně, účast na tréninku v půlce sezony nebyla příliš vysoká. Nedokázali jsme se s těmito problémy vyrovnat, a proto výsledky nepřekonaly naše očekávání. V sezoně jsme pracovali na technice, hráčky se zlepšovaly s každým měsícem. Víme na čem do budoucna pracovat a co potřebujeme zlepšovat. Doufám proto, že v příštím roce se tyto změny promítnou i do tabulkových úspěchů a my budeme bojovat o nejvyšší příčky tabulky. Snad budou všichni připraveni pracovat na 100% jak na soustředění, tak na trénincích v Praze.“

Nejlepší hráčkou kategorie starších žákyň Dansportu v sezóně 2016/17 byla vybrána Aneta Bartošová


Kadeti

Kadeti ve své premiérové extraligové sezóně příjemně překvapili a obsadili v konkurenci 20 nejlepších týmů ČR 12. místo.
Trenéři Dan Dvořák a Michal Hořejší
Dan:
"Oporami týmu byli především nahrávač Matěj Martinča, blokaři Karel Jadwiszczok a Josef Sýkora, smečaři Josef Vostárek a Arthur Bell a univerzál David Hubata-Vacek. Po zranění Matěje pomohl na náhře Artík Gorbunov a k výbornému umístění přispěli také Fanda Volovecký, Jakub Sohar, Matyáš Kadlčík a Vítek Klabal. Pomohl i Fanda Knobloch, který se však od poloviny sezóny začal věnovat jen pískové odbíjené."

Nejlepším kadetem SK Dansport Praha za sezónu 2016/17 byl vybrán nahrávač Matěj Martinča.


Kadetky

V letošní sezóně kadetky obsadily v Přeboru Prahy 3. místo z 8. přihlášených týmů a to pod vedením trenérky Petry Neureiterové a Dany Dvořákové.

Nejlepší kadetkou Dansportu sezóny 2016/17 se stala smečařka Veronika Houtová


Juniorky

Juniorky se zúčastnily Českého poháru, kde se probojovaly mezi nejlepších 24 týmů a v Přeboru Prahy získaly stříbrné medaile. Trenérky Petra Neureiterová a Dana Dvořáková
Hodnocení Petry, společné za obě kategorie:
„Tuto sezónu bych nazvala sezónou zraněných a nemocných. Již od začátku soutěže nás provázela spousta nepříjemných úrazů, ať už kotníků, ramen, zápěstí, atd…  prakticky nikdy jsme nebyly v kompletní sestavě. Do toho všeho jsme měly rok monunukleózy, kdy touto nemocí onemocněly postupně tři hráčky .. Ale i přes toto všechno, co nás postihlo, bych tuto sezónu hodnotila za velice zdařilou. Vybojovaly jsme v juniorkách krásnou stříbrnou medaili a v kadetkách bronzovou, což přes počet zraněných a nemocných byl velký úspěch. Za povedený považuji i Český pohár, který nám sloužil nejen ke zlepšování se v herních dovednostech, ale také ke stmelování kolektivu. Vydařenou sezónu jsme o tomto víkendu zakončily v Nymburce, kde jsme vzrůstající formu potvrdily krásným třetím místem. S holkami se pracuje výborně. Celý rok odmakaly skoro J bez řečí. Dřely, i když to někdy stálo velké úsilí, nevzdaly to! Jsou skvělé a chtějí na sobě pracovat a zlepšovat se, což se mi líbí! Jsem s nimi velice spokojená. Jsou výborným kolektivem. Chtěla bych všechny za skvělou sezónu moc pochválit!! A ta příští, společná? Bude ještě lepší!"

Nejlepší juniorkou Dansportu sezóny 2016/17 byla zvolena Tereza Krausová

Chceme také poděkovat hráčce, která v juniorské kategorii končí a moc pomohla svými odpovědnými výkony celému týmu. Je to Rebeka Rozumková


Muži

Muži obsadili v Mistrovství Prahy 3. místo a pro sezónu 2016/17 byl jejich nejlepším hráčem vybrán nahrávač Vojtěch Burkert.

Junioři

Junioři obsadili v celkovém pořadí mezi mládežnickou elitou ČR v extralize 12. příčku a v baráži si po nejlepších výkonech v sezóně zajistili účast mezi nejlepšími týmy České republiky i pro příští sezónu.  Velmi klukům pomohla účast v Mistrovství Prahy mužů, kde získali potřebné hráčské zkušenosti a nakonec v této soutěži obsadili hezké deváté místo.  
Trenéři Dan Dvořák a Michal Hořejší
Dan:
"Základní kádr týmu tvořili smečaři Kryštof Humpl, Jan Mrkous a Josef Vostárek, nahrávači Matěj Martinča a Marek Burian, blokaři Pepa Sýkora, David Janovský a  Karel Jadwiszczok, univerzálové Jakub Vála a Fanda Ujčík, libero  Kryštof Hrubý. O úspěšnou sezónu se také velmi zasloužili David Chadraba, Fanda Volovecký, Matyáš Kadlčík a Vítek Klabal.
Závěrem bych chtěl vyzdvihnout přínos našeho nového zkušeného trenéra a bývalého vynikajícího nahrávače Michala Hořejšího, který tréninky kadetů a juniorů posunul o příčku výše a výrazně přispěl k výkonnostnímu růstu všech hráčů a tím i k našim úspěšným vystoupením v extralize kadetů i juniorů."

Nejlepší juniorem Dansportu sezóny 2016/17 se stal kapitán týmu Kryštof Humpl, který také zároveň v juniorské kategorii končí a přejeme mu vše nejlepší při přechodu do mužského volejbalu.

Zbývají poslední dvě kategorie: nejlepší trenér sezóny a skokan roku, což je volejbalista nebo volejbalistka, který udělá největší výkonnostní posun za sezónu.

Skokanem roku v sezóně 2016/17 se stává univerzál extraligového týmu juniorů František Ujčík

Pro sezónu 2016/17 získává ocenění nejlepší trenéra Dansportu pro svou výbornou a obětavou práci s týmy nejmladších kategorií Vendula Szlauerová.

Závěrem ještě co nás čeká:

Všechny týmy trénují do 23. června dle rozvrhů a jednotlivé týmy čekají ještě klubové turnaje.
Závěrečné klubové turnaje se uskuteční následovně:
Přípravky a minivolejbal v úterý 13. června na hřišti ZŠ Hanspaulka od 16 hodin 
Žactvo má společný turnaj v pondělí 19. června od 17 hodin na Olympu ve Stromovce, 
kadetské a juniorské kategorie společně s muži sehrají společný turnaj v pátek 23.6.2017 od 16 hodin na Olympu ve Stromovce.
Naše letní soustředění v Dřevěnici u Jičína je tradičně poslední týden prázdnin, čímž začínáme sezónu 2017/18 a je pro členy soutěžních týmů povinné. Prosíme proto o jeho zaplacení do konce června.  Junioři a kadeti začínají přípravu na extraligové sezóny v pondělí 14. srpna na Olympu ve Stromovce.

Na úplný závěr chceme poděkovat všem trenérům i rodičům, kteří obětavě podporují děti ve sportování a moc nám pomáhají při realizaci jednotlivých akcí. Bez jejich aktivní podpory bychom v současné ekonomické situaci nemohli vůbec fungovat a za to jim patří náš obrovský dík.
Dana a Dan Dvořákovi, hlavní trenéři Dansportu

 
Slavnostní vyhlášení 2017 01.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 02.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 03.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 04.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 05.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 06.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 07.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 08.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 09.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 10.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 11.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 12.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 13.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 14.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 15.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 16.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 17.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 18.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 19.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 20.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 21.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 22.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 23.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 24.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 25.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 26.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 27.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 28.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 29.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 30.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 31.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 32.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 33.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 34.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 35.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 36.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 37.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 38.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 39.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 40.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 41.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 42.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 43.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 44.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 45.jpg Slavnostní vyhlášení 2017 46.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009