dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Akce

Hodnocení sezóny 2017/18 a nejlepší Dansporťáci roku

Vloženo: 6. 6. 2018
Slavnost.vyhl. 2017-18 031.jpg

V aule ZŠ Emy Destinnové se uskutečnilo slavnostní vyhlášení nejlepších hráčů a hráček Dansportu v jednotlivých kategoriích za sezónu 2017/18 a také byla zhodnocena sezóna 2017/18.

Hodnocení sezóny Dansportu 2017/2018

Sezónu 2017/18 jako celek můžeme pro Dansport hodnotit jako úspěšnou.
V letošním roce jsme měli v 14 soutěžích celkem 16 družstev (8 chlapeckých a 8 dívčích), navíc jsme se úspěšně zúčastnili akcí Barevného minivolejbalu pro nejmladší volejbalisty a volejbalistky.
Na tomto místě je třeba vyzdvihnout to, že Dansport je prakticky jediným volejbalovým klubem v ČR, který má zastoupení ve všech mládežnických věkových kategorií v dívkách i chlapcích.
Mezi největší úspěchy uplynulé sezóny patří výborné výkony kadetek a juniorek, hra starších žáků v Přeboru Prahy i v ČP, výkony mladších žákyň v Přeboru Prahy, i radost ze hry mladších žáků. Činily se také starší žákyně i hráčky minivolejbalu, jejichž výkonnostní růst je markantní. Potěšitelný je také nárůst dětí v přípravkách a nejmladších kategoriích – minivolejbalu a mladšího žactva.
Kadetky a juniorky obsadily v Přeboru Prahy stříbrnou a zlatou příčku, juniorky navíc perfektně zvládly baráž a vybojovaly 1. ligu. Kadeti bohužel v extralize nebodovali a soutěž pro příští sezónu nezachránili. Junioři v extralize skončili na 12. místě a po nezvládnuté baráži se vrací po deseti letech do 1. ligy

Minivolejbal

Nejmladší Dansporťačky se zúčastnily turnajů Přeboru Prahy, kde byly rozděleny do čtyř týmů. „A“ tým skončil 5., „B“ tým 22. ,  „C“ tým 44. a nejmladší „D“ tým na 46. příčce z celkového počtu 48 startujících družstev.
Dívky trénuje Vendulka Szlauerová.
Zde je její hodnocení sezóny:
Sezona našich minivolejbalistek byla velmi zdařilá. Naše čtyři týmy odehrály za rok pět kol přeboru Prahy, kde se nejlépe umísilo družstvo A ve složení: Šárka Svobodová, Kiki Novotná, Ema Srbová, Kája Prchlíková a Sára Dvořáková. Kromě jednoho zaváhání a spadnutí do druhé ligy, holky celý rok výborně hrály mezi elitou Prahy. Konečným 5. místem (ze 48 týmů) se zároveň kvalifikovaly na celostátní finále, kam nás pojedou reprezentovat.
Tým B odehrál pěknou sezonu ve čtvrté lize, ještě lepším výsledkům pak bránila slabší docházka na zápasy (přes vysoký počet hráček na soupisce).
Družstva C a D byly složeny z našich nejmladších děvčat. Holky chodily velmi poctivě na zápasy, nikdy jsem neměla problém s nedostatkem hráček. Oba týmy se mezi jednotlivými koly skokově zlepšovaly, je zde určitě hodně dívek, které budou v příštích letech opory našich starších týmů.
Během roku jsme se také zúčastnili kvalifikací v žlutém, oranžovém a zeleném minivolejbalu a před prázdninami se s některými týmy zúčastníme ještě celostátních kol.
Z našeho minivolejbalového týmu mám radost, holky chodí ve velkém počtu na tréninky i na zápasy a to je skvělý základ pro jejich další sportovní rozvoj.
Z kolektivu dívek se vybírala nejlepší hráčka Dansportu v minivolejbalu sezóny 2017/18 a stala se jí Šárka Svobodová

Mladší žáci

Družstvo absolvovalo Přebor Prahy ve čtyřech týmech a výkonnostní růst i radost ze hry kluků byla očividná. „A“ tým nakonec skončil na čtvrtém místě, „B“ tým obsadil 10. místo, „C“ tým 17. místo a „D“ tým 22. místo. Trenéry jsou Jakub Jarošík a Nikola Pětíková.
Hodnocení trenéra Jakuba:
Všichni hráči našeho A mužstva mladších žáků, byli již na začátku sezóny zařazeni do kádru starších žáků, aby sbírali zkušenosti se šestkovým volejbalem. Tyto zkušenosti dokázali naplno prodat i ve ,,své´´ kategorii. Od prvního turnaje Pražského přeboru mladších žáků jsme se usadili v první skupině, a ne jenom, že jsme se v ní udrželi po celou dobu trvání soutěže, ale dokonce jsme do posledního turnaje bojovali a medailové umístění! Škoda jen, že jsem se v optimální sestavě sešli pouze na 2 turnaje, protože si myslím, že jsme na medaili měli. Všichni kluci se za poslední rok zlepšili, především díky pravidelné tréninkové docházce. Příští rok by již měli patřit mezi pilíře družstva starších žáků. Sestava A mužstva: Lukáš Mrkvička, Ondřej Chvojka, Václav Akrmann, Ondřej Klimeš

Nejlepším mladším žákem sezóny 2017/18 byl určen Lukáš Mrkvička


Mladší žákyně

Družstvo mladších žákyň skončilo v Přeboru Prahy na 12. místě ze 20 zúčastněných týmů. Nejlepší hráčky tohto týmu již hrají i o kategorii výše za starší žačky. Trenérkou je Vendula Szlauerová a Kryštof Hrubý.
Hodnocení Vendy:
Mladší žákyně měly letošní rok jako na houpačce. Za vším byla hlavně docházka na zápasy. Střídavě jsme sestupovaly a vybojovávaly zpět třetí ligu, ve které jsme skončily po kvalifikaci. Ani na jediné kolo jsme se pak nesešly v nejsilnější sestavě a skončily jsme tak ve středu výsledkové listiny přeboru Prahy. Zde patří veliká pochvala a dík mladším holkám, které zastoupily v zápasech naše nejzkušenější hráčky. Alespoň v tomhle tak byla tato zvláštní sezona přínosná.
Na kvalifikaci na MČR v Brandýse nad Labem se celá základní sestava sešla a tak jsme tam předváděly úplně jinou hru než v přeboru Prahy. Družstvo skvěle vedla kapitánka Anička Hobzová, která většinu sezony neodehrála kvůli vleklému zranění. Výkony i výsledky byly výborné a příští rok už budeme cílit na boj o postup.
Mladší žákyně čeká v tomto školním roce ještě Pohár starosty a tam chceme potvrdit výbornou formu, kterou jsme ukázaly v Brandýse.
Když mám hodnotit, jak se tento rok povedl, musím ještě jednou zmínit docházku na zápasy, tu příští rok bezpodmínečně zlepšíme. Pochválit musím naopak, obsazenost tréninků a skvělou atmosféru, kterou holky na tréninku mezi sebou tvoří.
V mladších žákyních letos končí tyto dívky: Anička Hobzová, Simča Prchlíková, Terka Králová, Eliška Urbančoková, Sarah Helerová a Eliška Šandová a my jim přejeme mnoho úspěchů v starších žákyních.
Klárka Kuchtová odjíždí do zahraničí a tak jí rovněž přejeme jen to nejlepší do jejího nejen volejbalového života.

Nejlepší hráčkou sezóny 2017/18 v kategorii mladších žákyň Dansportu byla vyhodnocena Simona Prchlíková

Starší žáci

Družstvo letos nezklamalo, uspělo jak v Přeboru Prahy, tak i v celostátním Českém poháru, což je nejuznávanější soutěž v této kategorii.  
V Pražském přeboru obsadil tým čtvrté místo, omlazený tým zabojoval i v Českém poháru.
Trenéry týmu starších žáků je Jakub Jarošík a  Ondra Dlouhý
Hodnocení Jakuba:
„Skončila nám další sezóna, která byla v kategorii starších žáků velmi ovlivněna posunutím věkové hranice. Tudíž hráči, kteří by ještě podle loňského modelu spadali do kategorie mladších žáků, se museli vypořádat s rychlým přechodem do starší kategorie a do šestkového volejbalu. Nutno podotknout, že většina hráčů tento přechod zvládla bez větších problémů a někteří z nich se propracovali mezi tahouny našeho družstva. Již soustředění v Dřevěnicích na konci letních prázdnin ukázalo, že tento tým má potenciál, proto jsme se rozhodli jej přihlásit nejen do Pražského přeboru starších žáků, ale i do Českého poháru. Díky obstojné docházce na tréninky (ne u všech hráčů bohužel...) udělali všichni hráči za tuto sezónu značný posun. Především u mladších ročníků (Tadeáš Vylita, Luky Mrkvička, Ondra Chvojka, Vašek Akrman) je zlepšení nejvíce vidět, ale velký posun zaznamenali například i Šimon Melichárek, či Honza Hořejší. Dobrou zprávou je, že v příštím roce přejdou do starší kategorie pouze 3 hráči, a téměř celá základní kostra týmu zůstane. Věřím, že pokud kluci nepřestanou makat, tak v příští sezóně půjdou jejich výkony strmě vzhůru a třeba se dočkáme i nějaké té medaile.“
Dodejme, že tahounem týmu byl Vojta Prycl, který hrál úspěšně i v kadetské kategorii.

Nejlepším starším žákem pro sezónu 2017/18 byl vybrán Vojta Prycl

Starší žákyně

Dívky obsadily v Přeboru Prahy 14. místo ze 17  družstev a především velmi dobře zahrály v Českém poháru.
Trenérkou týmu je Tereza Mezuliánková.
Zde je její hodnocení sezóny:
„Uplynulá sezona by se dala označit za velice rozpačitou. Na jedné straně jsme odehrály velice kvalitní zápasy v Českém poháru, spoustu z nich dokonce s vítězným koncem, na druhé straně průměrné zápasy v pražském přeboru.
Český pohár hrála děvčata poprvé a až mě překvapilo, s jakým nasazením a zapálením do něj vletěla. Dobře odehranou kvalifikací v Kralupech nad Vltavou si holky zajistily několik volejbalových víkendů po celé republice. Možná i proto, že se odjíždělo na celý víkend a holky mohly tužit kolektiv, se většinou povedlo odehrát ČP v dobré a početné sestavě. I tento faktor jistě pomohl k dobrým výsledkům.
Zatímco v pražském přeboru nás bohužel trápila zranění a nemoci. Spoustu, pro náš tým, klíčových hráček, se bohužel nezúčastnila některého z hracích dní a ostatní holky, ač se snažily, nedokázaly potvrdit lepší umístění. V ČP jsme poráželi týmy, které v PP skončily o několik příček nad námi. Nedá se nic dělat, myslím si, že je o hodně důležitější, že jsme v této sezoně dokázaly zlepšit hru v poli a to ne trochu, ale velice výrazně. Změnily jsme hrací systém a začaly tak hrát na jednu nahrávačku. To beru jako zásadní změnu, se kterou se holky popasovaly velice dobře.
V týmu je několik opor, které předváděly stabilní výkon po celou dobu sezony. Družstvo doplňují mladší žákyně, které se dokázaly zapojit do kolektivu a budou tak mít snazší přechod mezi kategoriemi. Jako jediný problém vidím účast na tréninku některých hráček. Nemusíme jmenovat, každá má svoje svědomí, ale všichni dobře víme, že bez tréninku se volejbal hrát nedá. Tomuto sportu, jakožto velice technicky náročnému, se musí věnovat čas. Platí přímá úměra - čím více, tím lépe. V tomto ohledu musím pochválit Aničku Hobzovou, Klárku Knapovou, Kačku Vávrovou a Elišku Zimovou, které dochází až na výjimky na všechny tréninky a na jejich výkonnosti je to velice znát. Přecházím tak k nejlepší hráčce. Tuto poctu si zaslouží Eliška Zimová, která opravdu hraje pro tým a kolektiv, bohužel se s ní pro příští sezonu musíme rozloučit, protože nám zestárla, ale tuto cenu si jistě zaslouží.“

Nejlepší hráčkou kategorie starších žákyň Dansportu v sezóně 2017/18 byla vybrána Eliška Zimová

Kadeti

Po odchodu výborných hráčů v čele s Matějem Martinčou a Arthurem Bellem jsme nedokázali konkurovat nejlepším 19. týmům ČR a po dvou letech extraligu opouštíme.
Trenéři Dan Dvořák a Michal Hořejší
Oporami týmu byli především univerzál David Hubata-Vacek, nahrávač Artík Gorbunov, věkem ještě žák Vojta Prycl, smečař Filip Dovalil, blokaři Adam Kramář a Honza Medek. Především posledně jmenovaný Honza udělal velký výkonnostní skok.

Nejlepším kadetem SK Dansport Praha za sezónu 2017/18 byl vybrán univerzál David Hubata-Vacek.

Kadetky

V letošní sezóně kadetky obsadily v Přeboru Prahy 2. místo z 8. přihlášených týmů a to pod vedením trenérky Petry Neureiterové a Dany Dvořákové.

Nejlepší kadetkou Dansportu sezóny 2017/18 se stala smečařka Anička Koštejnová

Juniorky

Juniorky v Přeboru Prahy získaly titul Mistryň Prahy a po úspěšné baráži vybojovaly postup do 1. ligy. Trenérky Petra Neureiterová a Dana Dvořáková
Hodnocení Petry, společné za obě kategorie:
Sezónu 2017/2018 musím hodnotit jako nejlepší v celé mé trenérské kariéře. 
V prvních rozřazovacích turnajích, jak kadetek, tak i juniorek se dívky probojovaly do první ligy PP a po celou sezonu to tak zůstalo. V juniorkách jsme od začátku nasadily vysokou laťku a jediným naším rivalem bylo družstvo Kavčích hor, které jsme ale dokázaly udržet za sebou a zvítězit. U družstva kadetek jsme nic tak jistého neměly, byly zde časté problémy s nedostatkem hráček, zraněním a podobně, ale i přes toto všechno jsme obsadily krásné druhé místo.
Celou tuto velmi spěšnou sezónu jsme zakončily povedeným víkendem v Českých Budějovicích, kde jsme vybojovaly postup do 1.Ligy. Byl to skvělý zážitek. Holky zde předvedly skvělé výkony, které předváděly celou sezónu. Děkuji holkám za tento skvělý pocit a zážitek! 
Musím pochválit celý tým!!! Nejen za výborné výkony, ale hlavně za odhodlání a chutˇ do volejbalu! Bez toho by to nešlo!! Holky jsou skvělá parta a parta tvoří tým a tým tvoří hru!“

Nejlepší juniorkou Dansportu sezóny 2017/18 byla zvolena Tereza Krausová

Muži

Muži obsadili v Mistrovství Prahy 1. místo a pro sezónu 2017/18 byl jejich nejlepším hráčem vybrán Jirka Žalský.

Junioři

Junioři obsadili v celkovém pořadí mezi mládežnickou elitou ČR v extralize 12. příčku a po nezvládnuté baráži opouštíme po 10 letech extraligu.
Trenéři Dan Dvořák a Michal Hořejší
Základní kádr týmu tvořili smečaři Tomáš Balický a František Ujčík, nahrávač Kryštof Hrubý, blokaři Pepa Sýkora, David Janovský, univerzálové Jakub Sohar a David Hubata-Vacek, libero  František Volovecký, David Chadraba a Matyáš  Kadlčík. Přes veškerou snahu jsme nebyli schopni nejlepším týmům v ČR konkurovat a musíme tak znovu začít budovat nový tým.

Nejlepší juniorem Dansportu sezóny 2017/18 se stal kapitán týmu Kryštof Hrubý.

Do dospělé kategorie přecházejí tito hráči a hráčky:
Kryštof Hrubý, František Ujčík, David Chadraba, Tomáš Balický, David Janovský
Tereza Krausová, Johana Rajmonová

Zbývají poslední dvě kategorie: nejlepší trenér sezóny a skokan roku, což je volejbalista nebo volejbalistka, který udělá největší výkonnostní posun za sezónu.

Skokanem roku v sezóně 2017/18 se stává blokař Jan Medek

Pro sezónu 2017/18 získává ocenění nejlepší trenéra Dansportu úspěšná trenérka kadetek a juniorek Petra Neureiterová.

Závěrem ještě co nás čeká:

Všechny týmy trénují do 22. června dle rozvrhů a jednotlivé týmy čekají ještě klubové turnaje.
Závěrečné klubové turnaje se uskuteční následovně:
Přípravky a minivolejbal ve středu 13. června na hřišti ZŠ Emy Destinnové od 16 hodin 
Žactvo má společný turnaj v pondělí 18. června od 17 hodin na Olympu ve Stromovce, 
kadetské a juniorské kategorie sehrají společný turnaj ve středu 20. června od 17 hodin na Olympu ve Stromovce.
Naše letní soustředění v Dřevěnici u Jičína je tradičně poslední týden prázdnin, čímž začínáme sezónu 2018/19 a je pro členy soutěžních týmů povinné. Prosíme o jeho zaplacení do konce června.  Junioři a kadeti, juniorky a kadetky začínají přípravu na ligové sezóny v pondělí 20. srpna na Olympu ve Stromovce.

Na úplný závěr chceme poděkovat všem trenérům i rodičům, kteří obětavě podporují děti ve sportování a moc nám pomáhají při realizaci jednotlivých akcí. Bez jejich aktivní podpory bychom v současné ekonomické situaci nemohli vůbec fungovat a za to jim patří náš obrovský dík.
Dana a Dan Dvořákovi, hlavní trenéři Dansportu

 
Slavnost.vyhl. 2017-18 001.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 002.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 003.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 004.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 005.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 006.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 007.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 008.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 009.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 010.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 011.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 012.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 013.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 014.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 015.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 016.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 017.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 018.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 019.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 020.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 021.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 022.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 023.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 024.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 025.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 026.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 027.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 028.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 029.jpg Slavnost.vyhl. 2017-18 030.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009