dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Akce

Nejlepší Dansporťáci sezóny 2018/19

Vloženo: 21. 5. 2019
Slav.vyhl.2019 _064.jpg

Hodnocení sezóny Dansportu 2018/2019

Sezónu 2018/19 jako celek můžeme pro Dansport hodnotit jako úspěšnou.
V letošním roce jsme měli v 11 soutěžích celkem 16 družstev (8 chlapeckých a 8 dívčích), navíc jsme se úspěšně zúčastnili akcí Barevného minivolejbalu pro nejmladší volejbalisty a volejbalistky.
Na tomto místě je třeba vyzdvihnout to, že Dansport je jedním z mála volejbalových klubů v ČR, který má zastoupení ve všech mládežnických věkových kategorií v dívkách i chlapcích.
Mezi největší úspěchy uplynulé sezóny patří velmi dobré výkony starších žáků v Přeboru Prahy i v ČP, výkony mladších žákyň v Přeboru Prahy, i radost ze hry mladších žáků. Činily se také starší žákyně i hráčky minivolejbalu, jejichž výkonnostní růst je markantní.
Kadetky obsadily v Přeboru Prahy čtvrté místo, juniorky bojovaly v 1. lize, ale přes veškerou snahu se po roce vrací do Přeboru Prahy. Kadeti získali titul Mistra Prahy, v baráži o extraligu jsme však neuspěli. Junioři v 1. lize zahráli velmi dobře, nově se tvořící družstvo obsadilo 4. místo a vzestup výkonnosti je příslibem pro další sezónu.

Minivolejbal

Trenéři Marek Řeháček, Vendula Szlauerová
Letošní minivolejbalová sezóna byla úspěšná a přinesla spoustu důvodů k radosti jak na trénincích, tak turnajích. Vše odstartovalo povedené soustředění v Dřevěnici. Holky následně v průběhu sezóny vynaložily ohromné množství nadšení, úsilí a chuti do hry, to vše podpořily příkladnou docházkou na tréninky, což jsou základní předpoklady pro úspěšný rozvoj a osvojení volejbalových dovedností. Velmi rád bych ocenil přístup holek k tréninkům, na kterých tvrdě makaly, což se projevilo nejen na herním posunu, ale také na významně zlepšené kondiční připravenosti.

Naše čtyři minivolejbalové týmy odehrály v průběhu roku kvalifikaci a pět kol Přeboru Prahy, a dále se v kvalifikačních turnajích žlutého, oranžového, červeného a zeleného minivolejbalu bily o účast na celostátním kole barevného minivolejbalu.

Trenérka Vendula se dokázala se svým A týmem umístit na fantastickém 3. místě Přeboru Prahy (z 54 týmů), čímž se tým kvalifikoval na celostátní finále, kam nás pojede reprezentovat. Děvčata ve složení Sára Dvořáková, Anička Hrabáková, Kiki Novotná, Nikola Pancnerová, Kája Prchlíková a Tereza Střihavková podávala v 1. lize po celý rok vyspělé, stabilní a velmi kvalitní výkony. Pro ostatní naše mužstva byly výsledky A-čka velmi inspirativním a motivačním faktorem do tréninků a turnajů.

Tým B, do kterého pravidelně nastupovaly Áďa Mrkvičková, Johy Čiháková, Linda a Míša Buchnarovi, Maruška Akrmanová a Natálka Stache, odehrál pěknou sezónu, když se podařilo v prvních třech kolech Přeboru Prahy dvakrát postoupit o ligu výš, a následně v 5. lize podávat konzistentní výkony.

Týmy C a D byly složeny z našich nejmladších děvčat, na zápasy příkladně docházely, hrály a nabíraly velmi důležité zkušenosti. Na prvním kole Přeboru Prahy družstvo C dokázalo dokonce postoupit o ligu výš, avšak ji neudrželo a na dalším turnaji spadlo zpět. Největším úspěchem v krajských kolech Barevného minivolejbalu bylo 5. místo v červeném minivolejbalu ve Velké ceně Prahy, který vybojovala dvojice Kája Vašků – Natálka Stache. V celostátním kole Minivolejbalu v barvách, které se uskuteční 15. – 16. června v Liberci, nás budou holky reprezentovat v modrém, zeleném a červeném minivolejbalu. Budeme držet palce, aby se jim podařilo podat co nejlepší výkon, a aby získaly nezapomenutelné zážitky.

V průběhu sezóny se taktéž podařilo začlenit řadu starších minivolejbalistek do kategorie mladších žákyň, což se významným způsobem projevilo nejen v herním rozvoji dívek, ale také ve vyspělejším přístupu k tréninkům. Celé družstvo minivolejbalistek musím pochválit za poctivý přístup k tréninkům a zápasům, pravidelnou docházku, a za přátelské prostředí, které uvnitř týmu vytvořily, a i pro trenéry samotné je nesmírnou radostí na tréninky chodit. Pevně věřím, že se děvčatům podaří v sezóně nadcházející navázat na dobrý základ, který v průběhu času získaly, i nadále na sobě budou tvrdě a s chutí pracovat, a budou tak oporami svých týmů. S holkami jsem velmi spokojen, a přeji jim jen a jen to nejlepší v roce příštím.

Z kolektivu dívek se vybírala nejlepší hráčka Dansportu v minivolejbalu sezóny 2018/19 a stala se jí Anna Hrabáková


Mladší žáci


Trenéři Jakub Jarošík, David Dvořák
Jako každý rok jsme sezónu začali na soustředění v Dřevěnicích, kterého se zúčastnili téměř všichni členové družstva mladších žáků. Kluci celé soustředění odmakali naplno a především po fyzické stránce byli na sezónu kvalitně připraveni. Po celý rok jsme trénovali třikrát týdně a u každého byly patrné pokroky každým měsícem tréninku. Jsem velmi rád, že jsme se opět scházeli minimálně v 10 lidech a my trenéři tak měli možnost vymýšlet pestré tréninkové jednotky. Byť spousta ještě věkem mladších žáků již trénovala se staršími, tréninky měli odpovídající kvalitu této kategorii a musím za ně všechny pochválit.
V Přeboru Prahy jsme měli čtyři týmy.
Družstvo A bylo letos tvořeno hráči, kteří již pravidelně trénují a i nastupují v kategorii starších žáků, tudíž do nich byly vkládány velké naděje. Od prvního turnaje začali kluci prokazovat své kvality a usídlili se v první lize Pražského přeboru mladších žáků, kde turnaj i zakončili. Ještě před posledním turnajem to vypadalo, že tuto sezónu ozdobíme medailí, avšak velmi nevydařený poslední turnaj a překvapivé vítězství Lvů Praha B nás odsunulo, stejně jako v loňském roce, na nepopulární čtvrté místo. I když jsme po konci turnaje byli velmi zklamaní, nemají se kluci za co stydět, protože téměř celou sezónu předváděli stabilní výkony, založené na dobrém servisu a kvalitním útoku a 4. místo z 26 týmů je skvělé.. Celý tým v každém turnaji vedl jako kapitán Ondra Chvojka, který nevynechal ani jedno utkání, a byl tím správným tahounem, který na sebe umí vzít v klíčových chvílích zodpovědnost a rozhodnout zápas. Velký pokrok udělal i Filip Musil, který, když zrovna necestoval po světě, byl velmi platným hráčem základní sestavy, stejně jako Tom Tatyrek, Honza Ševčík nebo nově příchozí Danil Golikov.
Družstva B a C byla tvořena hráči, trénujícími v týmu mladších žáků. Jejich výkony v celé soutěži obsahovaly značné výkyvy. Většinou záleželo na sestavě, v jaké se kluci na turnaje sešli. U kluků byla vidět v každém turnaji nesmírná chuť po vítězství a musím uznat, že několikrát mě samotného svými výkony mile překvapili. 10. místo družstva B a 12. místo družstva C je skvělou devízou do příštích sezón, jelikož většina hráčů bude i v příštím roce nastupovat v této kategorii a můžeme tedy očekávat vylepšení letošních umístění. Pokud tedy budou kluci opět poctivě trénovat.
Družstvo D bylo tvořeno našimi benjamínky, kteří si tuto sezónu odbyli premiéru v turnajích. Na každém turnaji bojovali o každý míč a k mému velkému překvapení se jim podařilo porážet i zkušenější a vyspělejší týmy. Pokud budou kluci i nadále pilně trénovat a pokud se budou účastnit co největšího počtu turnajů, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Nejlepším mladším žákem sezóny 2018/19 se stal Ondřej Chvojka


Mladší žákyně

Trenérka Vendula Szlauerová
V této sezoně jsem měla s mladšími žákyněmi vysoké cíle. Ze sportovního hlediska to bylo zejména zlepšení efektivity tréninků, zvýšení osobní zodpovědnosti při posilování, zlepšení docházky na tréninky. Z konkrétních dovedností pak zvládnutí "rychlíka" i v zápasech. Navíc jsem holkám dala za úkol, aby si samy zorganizovaly cca jednou měsíčně společnou akci mimo volejbal. Všechny tyto cíle jsme zvládly.

Docházka na tréninky i práce byly většinou příkladné. Snad to není náhoda, že své úsilí holky přetavily i v moc dobré výsledky v letošní sezóně. Dosáhly jsme překvapivého, ale naprosto zaslouženého druhého místa na mezinárodním turnaji Prague Volleyball Games. Není bez zajímavosti, že jsme odehrály celý turnaj pouze v šesti lidech, se dvěma nemocnými hráčkami a třemi mladšími žákyněmi (v kategorii st. žní). Jako jediné jsme vzali vítěznému týmu (Studio sport) set a užily si nádherné finále se vším všudy. Tento úspěch patří: Šárce Svobodové, Kačce Kuklové a Aničce Hrabákové (ze starších žákyň hrály:  Klárka Knapová, Míša Hrabáková a Eliška Urbančoková). Dalšího úžasného výsledku dosáhly žákyně v A družstvu PP v minivolejbalu. 3. místo z 54. týmů! Dosáhly toho: Sára Dvořáková, Anička Hrabáková, Kiki Novotná, Nikča Pancnerová, Kája Prchlíková a Terka Střihavková.. Konečně - v hlavní soutěži PP ml. žní jsme dosáhly na krásné 4. místo. Nejdůležitější faktor, proč to bylo možné, je příkladná docházka na všechny zápasy od opor týmu Šárky Svobodové, Emči Srbové a Kačky Kuklové. Hořkost neúspěchu jsme si zkusily na kvalifikaci na MČR, která se nám nepovedla podle představ. Hodnotím tuto výsledkově velmi úspěšnou sezonu hlavně z hlediska posunu hráček, jejich vztahů a práce - nádherný a inspirativní rok, ale naše práce nekončí. Zejména v červnu nás čekají další turnaje a hodně tréninku, které si moc ráda s touhle skvělou partou ještě užiju.
Do starších žákyň odcházejí: Dominika Buchnarová, Kája Burešová, Natálie Křížová, Johanka Čiháková, Nela Aronová, Terka Střihavková, Kiki Novotná, Sára Dvořáková, Alissar Alchar, Jasmína Heyrovská, Kačka Kuklová, Erika Machatá, Ema Srbová, Eliška Svobodová, Šárka Svobodová, Julie Štěpánková, Julie Švecová, Agáta Urbánková a Dorotka Zachová

Nejlepší hráčkou sezóny 2018/19 v kategorii mladších žákyň Dansportu byla vyhodnocena Šárka Svobodová.

Starší žáci

Trenéři Ondra Dlouhý, Kryštof Hrubý
V soutěži ČP se nám velmi dobře povedla úvodní kvalifikace v Hradci Králové, kde jsme obsadili skvělé šesté místo. Celou sezonu rozhodl úvodní zápas s Duklou Liberec,kterou jsme porazili 2:1 a tím pádem jsme hráli horní pavouk a utkání se slabšími soupeři.Od prvního turnaje jsme hráli 1.osmičku a bodově jsme si zajistili účast ve všech turnajích až do března. Sice jsme se pozvolna propadali dolů, ale kluci si mohli zahrát zápasy postupně s různými soupeři, což hodnotím jako velké pozitivum kvůli pestrosti. Nehrálo se stále proti stejným soupeřům. Dostali jsme se do finále, kde jsme nakonec obsadili 24. místo.
V Přeboru Prahy letos byla smůla, že týmy Kometa a Prosek byly výkonnostně odskočeni, tradičně silný tým ČZU jsme dokonce i jednou porazili, ale bylo to hra o čtvrté místo s Orionem na které jsme nakonec nedosáhli.
Výkonnostní skok jednoznačně Šimon Melichárek, troufám si tvrdit, že je jeden z nejlepších blokařů v ročníku celorepublikově. Velká pochvala pro Tadeáš Vylitu. Přístup, prodloužená ruka trenéra, multifunkčnost na všech postech, účast. Chválím i Honzu Hořejšího, velký výkonnostní vzestup a nechyběl na žádné akci

Výsledkově se sezóna bohužel příliš nepovedla. Kluci měli určitě na lepší umístění jak v PP, tak i v ČP. Nedokázali jsme naplno v zápasech využít svoje kvality. Nicméně do budoucna se Dansportu rýsuje výborná generace, a tak je jen otázkou času, kdy se dokáží pořádně prosadit.

Jednoznačně jsme za všemi týmy zaostávali na útoku, který nebyl důrazný. Dále jsme ztráceli na příjmu, ale s tím se v této kategorii potýká většina týmů. Vyzdvihnout musím blokařskou činnost a hru v poli.

Tým táhli 4 hráči:
1) nahrávač Matouš Feit - týmu pomáhal zejména servisem a postupem času došlo ke zlepšení nahrávky, jen je potřeba zrychlit
2) blokař Šimon Melichárek - na hřišti hrál s velkou rozvahou a byl téměř bezchybný, nejvíce je potřeba se zaměřit na servis
3) blokař Honza Hořejší - velmi mě překvapoval hrou v zadní části hřiště, skvěle zvládá útoky z rychlých náher (1 a 3), je potřeba podobně jako u Šimona zapracovat na servisu
4) a na závěr kapitán a smečař Táda Vylita - bez něj by se tým těžko obešel, kluky nejvíce hecoval jako správný kapitán, dobrý příjem, výborný servis a pole, jen je potřeba zlepšit smečařskou činnost

Ostatní hráči (Vašek Akrman, Luky Mrkvička, Ondra Chvojka a další) tým dobře sekundovali a nabrali zkušenosti do následující sezóny, protože všichni zůstávají ve starších žácích.

Nejlepším starším žákem pro sezónu 2018/19 byl vybrán Šimon Melichárek.

Starší žákyně

Trenéři Tereza Mezuliánková a Kryštof Hrubý
Naším cílem po vydařené kvalifikaci bylo vybojovat nejvyšší ligu PP. Hned v úvodním kole jsme k tomu byli opravdu velmi blízko. Nad rivalem z Olympu jsme v posledním zápase vedli 1:0 na sety a jediná sada nás dělila od vytouženého postupu do 1. ligy. Avšak v následující sadě se projevila vyšší kvalita soupeřek, což přenesly i do zkrácené hry a my se museli spokojit i tak s výborným 2. místem ve 2. lize. V dalších kolech jsme se stále pohybovaly ve 2. lize, dvakrát jsme velmi smolně spadly, takže nejvyšší liga nevyšla, nicméně v celkovém pořadí PP jsme se štěstím skončili na skvělém 7. místě z 24 týmů!
Celou sezónu jsme předváděli volejbal založený na vynikajícím podání a velké bojovnosti. Náš největší problém byl v nedůrazném útoku. Holky ale musím pochválit za opravdu excelentní docházku (většina holek dosáhla na více jak 75% docházku na tréninky). Největší týmový pokrok za celou sezónu vidím právě na servisu, kde jsme postupně přešli na servis skákaný, a také ve hře v poli. Dále chválím holky, že se holky naučily nějaké signály, a že je dokázaly použít i ve hře.

Sarah Helerová – chválím za jednu z nejlepších docházek, naučila se podávat horem. Je potřeba zlepšit hru na síti.
Anička Hobzová – Letos dostávala méně šancí, příští rok však bude jednou z opor. Zlepšení vidím zejména na útoku. Je potřeba zlepšit pohyb v poli.
Míša Hrabáková – Asi nejvíce univerzální hráčka. Ve starších žákyních odehrála zápasy na bloku i na smeči, v kadetkách si několikrát vyzkoušela libero a velmi se jí na tomto postu dařilo. Je potřeba zapracovat na výskoku.
Terka Králová – Terka zkouší od začátku sezóny pozici nahrávačky a musím říct, že jsou vidět pokroky. Ještě to však bude obrovská práce a je potřeba zapracovat zejména na pohybu.
Johy Perglerová –Johy nevyčnívala v žádné činnosti, ale ve všech činnostech dohromady byla v letošní sezóně z celého týmu nejlepší. V zápasech tak prodávala svůj um, své zkušenosti a táhla svůj tým.
Simča Prchlíková – U Simči chybí jediné – docházka na tréninky (pouhých 50 %). Je to obrovská škoda, protože Simča patří k nejnadějnějším hráčkám. Jednoznačně nejrychlejší hráčka v poli a disponuje vynikající plachtou. Je potřeba zlepšit hru na útoku.
Eliška Šandová – Elišku chválím za docházku a dochází k vyšší stabilizaci na podání. Je však potřeba zlepšit rychlost.
Áďa Štěpánková – Další velmi důležitý článek týmu. Chválím ji za obětavost, za blokařskou činnost a za zlepšený servis (skákaný již zvládá s jistotou). V posledních měsících se zlepšuje i na smeči, ale zde je stále ještě velká práce.
Eliška Urbančoková – Eliška podobně jako Anička dostávala méně šancí, ale na trénincích zejména v druhé půlce sezóny pořádně makala. Dokázala odstranit několik chyb a je vidět, že velmi chce. Největší pokrok udělala na smeči. Je potřeba zapracovat na celé obranné činnosti.
Kačka Vávrová – Kapitánka Kačka výkonnostně rostla po téměř celou sezónu, až v samotném konci došlo k menšímu útlumu. I tak však dokázala volejbalově obrovsky skočit. Jednoznačně nejlepší hráčka v poli. Spolu s Klárkou ji chválím za nejlepší provádění signálů. Nejvíce je potřeba pracovat na útoku.
Šárka Svobodová – U Šárky došlo k obrovskému posunu na bloku, také však i na útoku. Letos naše nejlepší hráčka na bloku. Je potřeba zapracovat na hře „vzadu“.
Emča Srbová – U Emči je vidět podobně jako u Elišky Urbančokové velká touha chtít hrát. Emča se v průběhu roku přesunula z pozice nahrávačky na post smečařky, kde by příští rok měla být jednou z opor. Emča stejně jako Simča však musí zlepšit svoji docházku na tréninky.

S týmem dále trénovaly Maruška Gladyševová, Barča Němečková, Klárka Šoltysová a některé mladší žákyně. Z nich bych vyzdvihl Kačku Kuklovou – jeden z největších talentů Dansportu. Velmi nenápadná hráčka, která dře na trénincích a která nevypustí jediný míč. Myslím, že Dansportu roste výborné libero…

Cenu za nejlepší hráčku sezóny by mohlo dostat hned 5 hráček, jelikož tento kádr byl letos opravdu vyrovnaný. Na hřišti nebyl žádný lídr ani slabina. Nicméně k přihlédnutí ke všem faktorům – kromě svých volejbalových dovedností (pohyb v poli, chytrost..) za nejlepší docházku (98 %), přístup na tréninku a hlavně na zápasech a za nejlepší plnění pokynů – si tuto cenu zaslouží nahrávačka Klárka Knapová.

Nejlepší hráčkou kategorie starších žákyň Dansportu v sezóně 2018/19 byla vybrána Klára Knapová

Kadeti

Trenér Dan Dvořák
Tým táhli hráči, kteří hráli současně i juniorskou ligu a ovládl Přebor Prahy. V baráži o extraligu jsme již úspěšní nebyli a tak budeme příští sezónu obhajovat titul Mistrů Prahy.
Oporami týmu byli především smečař Arthur Bell, který hostoval i v extralize za SK Prosek, nahrávač Atík Gorbunov, nahrávač i smečař Maty Surý, blokař Adam Kramář, univerzál i blokař Honza Medek, libero Tomáš Preisler a Roman Smetana Zapojili se úspěšně i nováčci Alex Zach, Filip Král, David Pick, Ondra Jedlička a věkem ještě žáci Šimon Melichárek, Tadeáš Vylita a Honza Hořejší.

Nejlepším kadetem SK Dansport Praha za sezónu 2018/19 se stal smečař Arthur Bell.

Kadetky

Trenér Kryštof Hrubý, Dana Dvořáková
Po zdařilé kvalifikaci, kde jsme vybojovali nejvyšší ligu, jsme hned v úvodním kole PP zaváhali a spadli do 2. ligy. Osudným se nám stal zápas proti Ládví. Zbylá dvě družstva (Kavčí Hory a Olymp B) již v kvalifikaci ukázala, že jsou výrazně "odskočena" od celého zbytku startovního pole, a tak jsme chtěli zabojovat o bronzovou medaili. Návrat do 1. ligy se nám povedl až napodruhé, a to nás zřejmě stálo medaili. Před posledním kolem jsme již věděli, že sezónu dokončíme na 5. místě, a tak jsme si mohli poslední turnaj užít, vyzkoušet nové sestavy a holky si vyzkoušely hru na jiných postech.

V červnu nás ještě čeká turnaj Nejlepší čtyřky Prahy a zde bychom rádi zaútočili na jednu z medailí, protože se zřejmě konečně sejdeme v silné sestavě.
Tým tvořily: nejzkušenější Róza Kačírková s kapitánkou Kačkou Novotnou, dále Barča Tomanová, Ámi Průchová, Eliška Zimová, Kačka Vašků a ještě nejlepší starší žákyně v čele s Kačkou Vávrovou, Johy Perglerovou, Klárkou Knapovou, Áďou Štěpánkovou a Míšou Hrabákovou. Hru s kadetkami si zkusili i ještě mladší hráčky (Terka Králová a Anička Hobzová) a dokonce i mladší žákyně Šárka Svobodová.

Cenu za nejlepší hračku sezóny by si zasloužily 2 hráčky - Róza Kačírková a Kačka Novotná. Obě dvě se snažily odehrát co nejvíce turnajů, ačkoliv měly letos náročný program, jelikož patřily k hlavním oporám juniorek v 1. lize. Na hřišti podávaly maximální výkony, Kačka dokonce odehrála většinu turnajů se sebezapřením, kdy ji většinou postihovala nemoc. I přes to na hřišti vždy nechala vše a za to má ode mě opravdu obrovskou pochvalu! Nicméně jako nejlepší hráčku sezóny volím Rózu Kačírkovou, která po celou sezónu dominovala na síti, na příjmu i na servisu.

Nejlepší kadetkou Dansportu sezóny 2018/19 se stala Rozálie Kačírková.

Juniorky

Trenérka Petra Neureiterová a Dana Dvořáková
V minulé sezóně jsme úspěšně vybojovaly postup do 1. ligy. Věděly jsme, že nás bude čekat nelehký úkol a i přesto jsme se rozhodly do této výzvy jít. Bohužel hned začátkem sezóny se nám zranila naše smečařská jednička Verča Houtová, která musela podstoupit operaci kolene a to nás výrazně oslabilo. Dále jsme se potýkaly s nedostatkem dívek na trénincích a pak i v zápasech, což se poté odráželo na našich výkonech. I přesto si myslím, že dívky, které se pravidelně zápasů účastnily podávaly maximální výkony a snažily se o co nejlepší výsledek. Myslím, že jsme naši výkonnost pozvedly opět na vyšší úroveň a vyzkoušely jsme si, jak vypadá účast v první lize a myslím, že se nemáme za co stydět. Moc bych chtěla poděkovat Kačce Vávrové, která Verču zastoupila na postu smečařky, velmi nám pomohla a i jako nejmladší členka týmu podávala opravdu skvělé výkony. Naprosto výborné a stabilní výkony na postu smečaře podávala především naše kapitánka Anička Koštejnová, která svůj tým vedla k těm nejlepším výkonům. Za skvělé bloky a úspěšné útoky na síti bych dále chtěla pochválit naše blokařky Bětku s Rózou, které taktéž nechyběly na skoro žádných zápasech a dělaly maximum proto, aby se k nám míč od soupeře nedostal. Excelentní náhry (letos opravdu velmi vydařené!) rozdávala Eliška Holečková, která mnohdy měla nelehký úkol, ale poradila si s tím na jedničku. Podržela svůj tým výrazně i jako přihrávající hráčka. Na účku jí sekundovala především Kačka Novotná, která umí předvést neskutečné zákroky v poli, skvělé smeče na síti a podržet svůj tým i na bloku, je to opravdu univerzální hráčka. V neposlední řadě nás podržela v poli Maruška Krejzová, která hrála na pro ni neoblíbeném postu - liberu, ale předváděla opravdu výborné výkony a i když tento post nemá ráda, hraje tam naprosto skvěle a bez její pomoci z pole bychom byly opravdu ztracené. Další a neméně důležitou hráčkou, která se účastnila všech zápasů, byla Barča Tomanová, které se dostávalo minimu šancí ve hře, ale i přesto byla opravdu velkou podporou týmu z lavičky, vždy skvěle fandila a podporovala svůj tým. Velmi se zlepšila ve všech herních činnostech a stále se zlepšuje. Dále nám vypomáhaly mladší dívky a to hlavně Eliška Zimová a Joha Perglerová, které se rychle přizpůsobily našemu tréninkovému rytmu a myslím, že velmi dobře zapadly do týmu juniorek. Dále bych chtěla poděkovat šikovným holkám Klárce a Míše, které nám jely pomoci na baráž do Děčína.
I přes sestup zpět do nižší soutěže si myslím, že jsme podaly ty nejlepší výkony, které jsme mohly a proto bych chtěla holky VELMI pochválit a poděkovat, že to tak dobře zvládly a i když to nebylo lehké, občas i velmi komplikované, že to nevzdaly a bojovaly do posledního zápasu, do posledního míče.

Nejlepší juniorkou Dansportu sezóny 2018/19 byla zvolena Anička Koštějnová.

Junioři

Trenér Dan Dvořák
Juniorský tým hrál po 10 letech 1. ligu a nevedl si špatně. Nakonec po dobrých výkonech obsadil čtvrté místo a nutno dodat, že spoustu zkušeností kluci získali i v Mistrovství Prahy mužů. Nově se tvořící tým má velkou perspektivu a již nadcházející sezóna určitě potvrdí výkonnostní vzestup.
Základní kádr týmu tvořili smečaři Arthur Bell a hostující Martin Baník, nahrávači Maty Surý, Dan Rosenbaum a Artík Gorbunov, blokaři Pepa Sýkora, Adam Kramář a Honza Medek, univerzál Jakub Sohar a libero Tomáš Preisler. Juniorský volejbal si vyzkoušel i benjamínek Alex Zach. 

Nejlepší juniorem Dansportu sezóny 2018/19 se stal kapitán týmu Jakub Sohar.

Muži

Muži obsadili v Mistrovství Prahy 1. místo a pro sezónu 2018/19 byl jejich nejlepším hráčem zvolen nahrávač Tomáš Nesrsta.

Skokan roku a nejlepší trenér

Zbývají poslední dvě kategorie: nejlepší trenér sezóny a skokan roku, což je volejbalista nebo volejbalistka, který udělá největší výkonnostní posun za sezónu.

Skokanem roku v sezóně 2018/19 se stává smečařka Kateřina Vávrová, která zvládla hrát ve třech kategoriích (a velmi dobře) – za starší žačky, kadetky a juniorky

Pro sezónu 2018/19 získává ocenění nejlepší trenéra Dansportu úspěšná trenérka mladších žaček a minivolejbalistek Vendula Szlauerová.

Do dospělé kategorie přecházejí tito hráči a hráčky:
Jakub Sohar, Josef Sýkora
Veronika Houtová

Závěrem ještě co nás čeká:
Všechny týmy trénují do 21. června dle rozvrhů a jednotlivé týmy čekají ještě klubové turnaje.
Závěrečné klubové turnaje se uskuteční následovně:
Přípravky a minivolejbal ve středu 12. června na hřišti ZŠ Emy Destinnové od 16 hodin 
Žactvo má společný turnaj ve čtvrtek 20. června od 16:30 hodin na Olympu ve Stromovce, 
kadetské a juniorské kategorie sehrají společný turnaj v pátek 21. června od 16 hodin na Olympu ve Stromovce.
Naše letní soustředění v Dřevěnici u Jičína je tradičně poslední týden prázdnin, čímž začínáme sezónu 2019/20. Prosíme o jeho zaplacení do konce června.  Junioři a kadeti začínají přípravu na ligovou sezónu v pondělí 19. srpna na Olympu ve Stromovce.

Na úplný závěr chceme poděkovat všem trenérům i rodičům, kteří obětavě podporují děti ve sportování a moc nám pomáhají při realizaci jednotlivých akcí. Bez jejich aktivní podpory bychom nemohli vůbec fungovat a za to jim patří náš obrovský dík.
Dana a Dan Dvořákovi, hlavní trenéři Dansportu

 
Slav.vyhl.2019 _001.jpg Slav.vyhl.2019 _003.jpg Slav.vyhl.2019 _009.jpg Slav.vyhl.2019 _010.jpg Slav.vyhl.2019 _012.jpg Slav.vyhl.2019 _015.jpg Slav.vyhl.2019 _016.jpg Slav.vyhl.2019 _018.jpg Slav.vyhl.2019 _020.jpg Slav.vyhl.2019 _021.jpg Slav.vyhl.2019 _022.jpg Slav.vyhl.2019 _024.jpg Slav.vyhl.2019 _025.jpg Slav.vyhl.2019 _026.jpg Slav.vyhl.2019 _027.jpg Slav.vyhl.2019 _028.jpg Slav.vyhl.2019 _029.jpg Slav.vyhl.2019 _031.jpg Slav.vyhl.2019 _032.jpg Slav.vyhl.2019 _035.jpg Slav.vyhl.2019 _036.jpg Slav.vyhl.2019 _037.jpg Slav.vyhl.2019 _039.jpg Slav.vyhl.2019 _040.jpg Slav.vyhl.2019 _042.jpg Slav.vyhl.2019 _044.jpg Slav.vyhl.2019 _046.jpg Slav.vyhl.2019 _047.jpg Slav.vyhl.2019 _048.jpg Slav.vyhl.2019 _049.jpg Slav.vyhl.2019 _050.jpg Slav.vyhl.2019 _052.jpg Slav.vyhl.2019 _053.jpg Slav.vyhl.2019 _055.jpg Slav.vyhl.2019 _056.jpg Slav.vyhl.2019 _058.jpg Slav.vyhl.2019 _059.jpg Slav.vyhl.2019 _060.jpg Slav.vyhl.2019 _061.jpg Slav.vyhl.2019 _063.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009