dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadeti a junioři

Zůstáváme mezi nejlepší dvanáctkou v ČR

Vloženo: 4. 4. 2017
EX JRI baráž 2017  02.jpg

Uplynulý víkend na severu Moravy se našim juniorům vydařil jak herně, tak konečně i výsledkově.
Ošemetná baráž o extraligu, které se zúčastnili vítězové 1. lig (Znojmo, Česká Lípa a Česká Třebová) a týmy na 11. a 12. místě extraligy (Beskydy a Dansport), měla jasná pravidla - dva nejlepší týmy turnaje hrají nejvyšší juniorskou soutěž i v další sezóně, ostatní padají do 1. ligy. Výhodu domácího prostředí měly Beskydy, které mají svou halu ve Frýdku-Místku.
Turnaj jsme začali porážkou 0:3 (-19,-21,-21) se Znojmem, které ve svém středu měli finalistu MČR z Brna a dva další výborné borce z extraligového Velkého Meziříčí. Kluci se však ještě více nabudili a druhý sobotní zápas proti domácím Beskydům zvládli na jedničku a po vítězství 3:1 (19,21,-22,19) jsme zůstali ve hře o postup.
Klíčový první nedělní zápas s dosud neporaženou Českou Třebovou nás zastihl ve výborné formě, kluci se překonávali na síti i v poli a perfektním kolektivním výkonem porazili těžkého soupeře 3:1 (23,20,-25,19). Hráli jsme prakticky bez chyb, konečně také skládali těžké bodovky po chycených míčích v poli a pomáhali si také solidním servisem. Zaskočení Třebováci (měli ve svém středu na hostování tři hráče extraligového týmu Ostravy) nevěděli, kam dřív skočit a za hodinu a půl jsme slavili prakticky postupové vítězství.
Závěrečný zápas s Českou Lípou jsme opět zvládli ve velkém stylu - 3:0 (23,14,16) - a mohli zaslouženě slavit extraligu.
O tento skvělý úspěch se zasloužili tito hráči: kapitán a ústřední smečař týmu Kryštof Humpl (jeden z nejlepších hráčů celého turnaje), nahrávači Matěj Martinča a Marek Burian, smečaři Honza Mrkous a Josef Vostárek, libero Kryštof Hrubý, blokaři Josef Sýkora, David Janovský a Karel Jadwiszczok, účka Jakub Vála a František Ujčík.
Moc blahopřejeme pánové, byli jste skvělí!
dan

 
EX JRI baráž 2017  01.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009