dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Bojovný výkon, zisk jen jednoho setu

Vloženo: 4. 12. 2018
JKY 1.liga 3.11.2018   032.jpg

Trenér Kryštof k prvoligovým zápasům juniorek:
Netradičně do Semil na utkání dvou pražských celků (Kavčí Hory - Dansport) jsme jeli pouze v 7 hráčkách (Áňa Koštejnová, Róza Kačírková, Bětka Beránková, Eliška Holečková, Maru Krejzová, Kačka Vávrová a Eliška Zimová), a tak jsme si nemohli dovolit postavit libero. První zápas byl o zkoušení různých variant základní šestky. Sice jsme prohráli 0:3, avšak předvedli solidní výkon a mohli se připravit na druhý souboj s pražským rivalem.
Z úvodního zápasu vykrystalizovalo toto složení: Róza s Bětkou na bloku, Eliška na náhře, Maru na účku a Kačka s kapitánkou Áňou na smeči. Eliška Zimová pravidelně střídala hráčky do pole.  Za největší zmínku z druhého mače stojí její úvodní sada. Podařil se nám skvělý vstup do utkání, postupem času však soupeřky začaly dotahovat. Když bylo skóre 17:14, Áně začala z tlaku téct krev z nosu a zápas jsme museli přerušit tříminutovým ošetřením. Áňa se však statečně vrátila do zápasu, nicméně soupeřky nás po této situaci začaly přehrávat. V koncovce jsme zase začali předvádět skvělý a hlavně bojovný volejbal a dostali se na stav 24:23. Laciná chyba nás mohla stát set (24:24), ale další bod jsme vydolovali a opět měli setbol (25:24). Přišel však zkažený servis a vypadalo, že v hráčkách je prostě jakýsi blok vyhrát. Následně jsme však získali 2 body v řadě a mohli se těšit z vyhrané (26:24) a nervy drásající sady! Tento první set trval neuvěřitelných 40 minut! V celém setu se hrál vynikající volejbal, probíhaly skvělé a velmi dlouhé výměny. V dalších dějstvích už Kavčí Hory hrály výborně, projevily se jejich lepší dovednosti. Holky na ně zkrátka nestačily - ve druhém dějství byla očekávaně vidět na hráčkách jakási uspokojenost z prvního setu, ve třetím zahrály holky výborně (podobně jako v prvním) a v posledním už chyběla chuť hrát a byla vidět již mírná odevzdanost.
Naše hra byla založena na 2 činnostech – riskantní servis a práce bez míče (příprava na příjem, aktivní postoj při obraně, vykrývání) spojená s bojovností o každý míč. A musím přiznat, že holky splnily tyto pokyny ve všech sadách (vyjma té úplně poslední, kde se zřejmě projevila únava z prvního setu) na jedničku! Chválím za to tedy naprosto všechny hráčky, které fungovaly jako tým a to byla jediná šance, jak potrápit Kavčí Hory. Nejméně se nám dařilo na útoku (chyběla větší pestrost) a hlavně na příjmu. Oceňuji a děkuji za nasazení a přístup holek ke hře a pevně věřím, že již brzy se dostaví první body!
dan

 

 
JKY 1.liga 3.11.2018   024.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009