dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Liga je opět naše!

Vloženo: 25. 4. 2024
JKY U22 bar. 20.4.2024 _005.jpg

Na nevyzpytatelnou baráž jsme se do Plzně vydali bez kapitánky Michaely Hrabákové, a tak ji v této funkci nahradila Anna Panáčková, v neděli pak hostující Dominika Kašparová.
První zápas nás čekal proti vítězkám Jihočeského kraje, Madetě České Budějovice, které kosily své soupeřky a neprohrály jediné utkání. Do zápasu jsme vstoupili velmi špatně. Holky byly velmi nervózní, nedařilo se prakticky nic – 6:25. V dalších setech se zlepšil příjem, nicméně v útoku jsme stále zaostávali. Je potřeba říct, že České Budějovice měly vynikající obranu po celé utkání. Také v útoku a na servisu hrály téměř bez chyb. Na tohoto soupeře jsme nestačili a prohráli jsme jednoznačně a zaslouženě 0:3.
Zlepšení našeho výkonu nepřišlo bohužel ani v dalším zápase proti Komárovu. S nejslabším celkem skupiny jsme úvodní sadu vyhráli až v koncovce 25:23. Stejným poměrem skončila i následující sada, ale v náš neprospěch. Teď se již hrálo opravdu o hodně. Vstup do třetího dějství nám však opět nevyšel. Prohrávali jsme 0:5, 7:11, 12:16 a stále jsme se nemohli dotáhnout na Komárov. Až v koncovce jsme dotáhli vítěze Středočeského kraje. Tuto sadu jsme nakonec dotáhli do vítězného konce – 25:22. Byl to jeden z klíčových momentů baráže. V posledním setu jsme již ukázali naši sílu – 25:18. Kateřina Kubínová nastoupila pouze na poslední míč, ve kterém vytáhla bodový blok, a ukončila tak nejlepším možným způsobem tento zápas. Celkem jsme tedy Komárov udolali poměrem 3:1.
Vzhledem k ostatním výsledkům byly před nedělními kláními karty rozdány jasně. Do 1. ligy postupuje Madeta České Budějovice, Komárov nikoliv. O druhé postupové místo si tak zahrajeme s Plzní, která rovněž jako my spadla do baráže z 1. ligy. Vítěz bere vše. Jak již bylo zmíněno, pozici kapitánky zastala Dominika Kašparová, jelikož zastupující kapitánka Anna Panáčková musela v sobotu odjet z rodinných důvodů. V neděli jsme však byli posíleni o Valerii Bizzuto a Emu Srbovou, které odehrály v sobotu shodně jen jeden zápas, a Ladu Skleničkovou, jež do baráže ještě nezasáhla. Základní sestava na poslední zápas proti Plzni byla v tomto složení: Anna Hrabáková na náhře, smečařky Dominika Kašparová a Veronika Adler, blokařky tvořily sestry Dominika a Michaela Buchnarová, účko Kristýna Novotná, libero v poli Ema Srbová a libero na příjem Marie Akrmanová. V prvním setu jsme celou dobu mírně vedli a v koncovce si vytvořili pohodlný náskok – 25:20. Bylo jasné, že se bude jednat o dlouhý zápas plný dramatických výměn. Ačkoliv podpora z hlediště byla samozřejmě na straně Plzně, holky vytvořily na lavičce skvělou atmosféru, po celý zápas stály a neustále fandily. Tento faktor byl zřejmě tím rozhodujícím. Holky na hřišti byly tímto znatelně povzbuzovány a předváděly neskutečné zákroky v poli. V další sadě se však Plzeň držela od začátku ve vedení. Valerie Bizzuto šla do hřiště za stavu 12:14, přidala v rámci jedné série několik es (celkem 25), my se tak opět ujali dostačující vedení, které jsme již nepustili – 25:18. V dalším průběhu jsme si vybrali horší momenty, naopak Plzeň se zvedla a zvítězila 25:16. Došlo ke korekci základní sestavy, nicméně povzbuzená Plzeň se ujala vedení 6:1. Soupeřky jsme dotáhli až na konci čtvrtého dějství, a dokonce si vytvořili mečbol. Po dlouhé výměně se radovaly domácí hráčky, které tento set nakonec uzmuly na svoji stranu – 27:25. V tie-breaku jsme od začátku tahali za delší konec a ovládli jej celkem hladce poměrem 15:8. Radost byla obrovská! První liga je i pro příští rok naše. Tabulka a výsledky zde.
Sestava: Dominika Kašparová, Anna Panáčková, Lada Skleničková, Karla Burešová, Veronika Adler, Andrea Paurová, Marie Akrmanová, Ema Srbová, Anna Hrabáková, Dominika Buchnarová, Michaela Buchnarová, Linda Buchnarová, Kateřina Kubínová, Valerie Bizzuto a Kristýna Novotná
Nejlepší hráčka baráže: Anna Hrabáková, která předvedla téměř bezchybný výkon, přidala několik důležitých bodů na síti, ale zejména oceňuji zrychlení hry.Holky bych chtěl opravdu moc pochválit. I když se v sobotu nedařilo, na klíčový zápas jsme se dokázali výborně takticky připravit. Základem úspěchu byla skvěle fungující lavička a velké poděkování patří i Honzovi Hořejšímu.
Do baráže jsme se dostali zejména kvůli těžšímu losu v základní skupině, kde jsme čelili úplně nejlepším celkům 1. ligy (Kometa a Orion). Tyto týmy budou bojovat o extraligu. V další fázi nás čekala silná moravská skupina, ve které jsme sehráli určitě nejlepší zápasy, nicméně těměř vždy chyběl kousek k vítězství. Do baráže jsme se tak dostali zejména vinou porážek ze základní skupiny proti tradičnímu soupeři – Hronovu. O to cennější je opět zvládnutá baráž, velmi nás posílila a vítězství proti Plzni si budeme dlouho pamatovat.
Tuto sezónu hodnotím jako nejúspěšnější od doby, kdy se Dansport dostal naposledy do ligy. Výher jsme letos posbírali nejvíce, ale mnohem důležitějším měřítkem jsou pro mě výkony. Letos holky v kategorii U22 odehrály spoustu skvělých zápasů. Obrali jsme o bod například již zmíněnou Kometu nebo Brno, několik setů jsme sebrali Orionu či Dolnímu Újezdu a největší výhry jsme přidali proti Ostravě, Chlumci a také v baráži proti Plzni. Více bude shrnuto v hodnocení sezóny.
Bohužel se letos musíme rozloučit s usměvavou a klidnou smečařkou Aničkou Panáčkovou, která v Dansportu odehrála 2 sezóny. V obou sezónách byla členkou základní sestavy a hlavně skvěle zapadla do týmu. Podobně se do týmu začlenila i Domča Kašparová, která za Dansportu nastupovala jako hostující hráčka pouze v této sezóně. Zajímavý je progres této bojovné a nesmírně pozitivní hráčky. Na začátku sezóny se sotva vešla do nominace, v druhé půlce sezóně již nastupovala v základní sestavě. V baráži byla jednou z klíčových hráček. Holky, moc děkujeme a budete nám moc chybět.
Kryštof Hrubý, trenér týmu

 
JKY U22 bar. 20.4.2024 _001.jpg JKY U22 bar. 20.4.2024 _002.jpg JKY U22 bar. 20.4.2024 _003.jpg JKY U22 bar. 20.4.2024 _004.jpg JKY U22 bar. 20.4.2024 _006.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009