dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Víkend plný premiér

Vloženo: 6. 2. 2019
KKY PP 11.11.2018  025.jpg

Juniorky

V sobotu nás v juniorské lize čekal velmi těžký soupeř. Dorazili jsme na palubovku lídra nadstavbové skupiny – Červený Kostelec. Navíc jsme přijeli bez Kačky Novotné a Rózy Kačírkové. V obou zápasech jsme bojovali, ale na zisk alespoň setu to nestačilo. Domácí hráčky nás zatlačily fantastickým servisem, který jsme jen občas dokázali přijmout alespoň na trojku. Chválím holky, že to nevzdávaly (tedy kromě posledního setu, kdy už ani hlavní povzbuzující síla Áňa neměla energii) a radovaly se z každého vybojovaného bodu.
Co mě nadchlo, tak to byly premiéry Klárky Knapové a Ádi Štěpánkové v této soutěži. Zahrály nadstandardně a ve spojení s dalšími žačkami Kačkou Vávrovou a Johy Perglerovou byla vidět sehranost, a tak za účasti všech 4 žákyň na hřišti jsme předváděli možná nejlepší výkony. Povedlo se jim dokonce uhrát set s 20 body! K tomu však také výrazně pomohly kapitánka a smečařka Áňa Koštejnová, lehce indisponovaná zkušená blokařka Bětka Beránková, která dobře zahrála (i přesto, že dostala náher jen poskromnu), Eliška Holečková po nepříjemném pádu v prvním zápase dohrála všechny sady se sebezapřením, nahrávačka Eliška Zimová podala velmi dobrý výkon, jen je potřeba zlepšit rychlost a Maru Krejzová, která odehrála téměř všechny sady na bloku a nevedla si vůbec špatně, zejména v samotné blokařské činnosti.

Kadetky

Sice jsme se poprvé v sezóně sešli v plné sestavě, avšak ne všechny hráčky byly zdravotně zcela v pořádku. I přes to jsme měli jasně vytyčený cíl – udržet 1. ligu. Pokud by se tak stalo, stále bychom živili šanci na medaili.
K té by však výrazněji pomohl i nezdar Komety ve 2. lize.
První zápas proti Olympu B měl být pro nás rozehřívací na stěžejní duel s Meteorem, a to se také naplnilo. Holky odehrály výborný první set, jen koncovka nám nevyšla. V dalším dějství jsme již zkrátka na Olymp nestačili a čekal nás mimořádně důležitý zápas s Meteorem.
V úvodní sadě se hrál solidní volejbal a my si drželi mírný náskok. Vedení o 3 body v koncovce nestačilo a soupeřky se dotáhly. Pak se již pouze ztrátovalo do stavu 29:28 a my konečně využili (až 7.) setbol. Začátek druhé sady nám ale nevyšel a museli jsme tak otáčet. Dostali jsme se ze stavu 3:9 na 16:11 především díky servisu střídající Ami. Tento slibný náskok jsme však neudrželi a Meteor srovnal krok. Tie-break se nám vůbec nepovedl a vytěžili jsme z tohoto utkání pouze bod. Před posledním zápasem s favoritem z Kavčích Hor jsme již prakticky neměli šanci se udržet, a tak jsme si chtěli tento zápas hlavně užít. Odehrály jsme dobrý jeden set, kdy jsme se dostali ke dvaceti bodům.
Přestože jsme sestoupili, mám z turnaje pozitivní pocity. Pro dvě hráčky (Terka Králová a Šárka Svobodová) to byla premiéra v kadetské soutěži. Šárka dokonce odehrála dva zápasy v základu a Terka nasbírala mnoho nahrávačských zkušeností. Byly přítomny i další žačky (Áďa Štěpánková, Klárka Knapová, Johy Perglerová, Kačka Vávrová a Anička Hobzová). Dále se turnaje zúčastnily Eliška Zimová, Barča Tomanová, Ami Průchová, Kačka Vašků a tým táhly dvě opory – Róza Kačírková a Kačka Novotná. Obě se však necítily zdravotně zcela v pořádku (zejména v posledním zápase to bylo patrné), přesto statečně bojovaly.
Jmenoval jsem všech 13 přítomných hráček a ne náhodou. Všechny zasáhly do hry a rovněž všem moc děkuji, že vůbec dorazily, protože se nejen lépe koučuje, ale také se holkám na hřišti mnohem lépe hraje, když je na lavičce více spoluhráček, které je neustále podporují.
kh

 
KKY PP 11.11.2018  012.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009