dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Minivolejbal

Naše nejmladší Dansporťačky opět zabojovaly

Vloženo: 1. 3. 2017
A tým mini 25.2.201702.jpg

Pátým kolem pokračoval v sobotu Přebor Prahy v minivolejbalu. Dansport obsazuje soutěž čtyřmi týmy a zde je hodnocení turnaje od zúčastněného trenérského kolektivu.

„A“ družstvo na turnaji hrálo ve složení Terka Vágnerová, Anička Hobzová, Anička Hrabáková a Terezka Králová, citelně chyběla Simča Prchlíková (lyžařský kurz).
Děvčata musím pochválit za bojovnost a nasazení. Po prvních třech zápasech jsme byli ve vedení skupiny (vítězství nad Slavií, ČZU a Orionem), pak však následovala nešťastná prohraná remíza s Olympem. V posledním zápase s Meteorem nám již došly trochu síly a porážka 0:2 nás poslala až na 4. místo v tabulce.
Doufám, že na závěrečné kolo soutěže v sobotu 1.4. bude tým v nejsilnější sestavě a svou skupinu vyhraje.

Tým „B“: Emča Srbová, Sarah Hellerová, Klárka Kuchtová a Sára Dvořáková hrál v 5. lize a musím jen chválit. Díky jedné výhře a dvěma remízám děvčata skončila na třetím místě. Jednotlivě k hráčkám: Emča se zhostila role leadra týmu a udržovala naší hru stabilním podáním, náhrou i příjmem. Budeme pracovat na tom, aby se nebála v důležitých chvílích útočit. Sarah se vrátila do zápasového módu po zranění ruky a předváděla na hřišti moc pěkné výkony hlavně v útoku. Klárka ukázala svou sílu ve vybírání a zachraňování téměř nemožných míčů, taky její útok je hraný hlavou, za což jí moc chválím. Sára Dvořáková se k tréninku vrátila po dlouhé pauze teprve před týdnem, její hra v rozcvičení však neměla chybu. Naostro v zápase to ze začátku moc nešlo, když se ale otrkala, ukázala, že v příštím roce bude jistě patřit k velkým a zkušeným oporám týmu.

Po minulém postupu do vyšší ligy družstva Dansport „C“ by kde kdo mohl čekat, že bude bojovat o to, aby ligu udrželo, ale opak byl pravdou. Holky nebojácně vstoupily do všech zápasů a po velmi dobrém výkonu v každém utkání nám pouhé 4 bodíky chyběly k tomu, abychom postoupily ještě o jednu ligu výše.

V úvodním utkání turnaje se náš tým „D“ ve složení Agáta Urbánková, Anita Horpinič, Julča Štěpánková, Maruška Akrmanová a Kačka Šandová představily proti týmu Nebušic. První set holky bojovaly, ale nakonec jim nepřálo štěstí v koncovce a utkání prohrály 23:25, ve druhém setu odešlo holkám podání a byla z toho výraznější prohra. Ve druhém utkání narazily holky na tým Komety, s nímž se v úvodním setu nedokázaly vyrovnat s ulejvkami těsně za síť a prohrály jej v poměru 17:25. Druhý set a výkon našich holek se zlomil za stavu 9:16, kdy děvčata sérií sedmi úspěšných podání za sebou hru nejen výsledkově vyrovnaly, ale herně své oponentky předčily. Utkání jsme dotáhli do zdárného konce. Hrdinkou se v závěrečných třech rozehrách stala Kačka - benjamínek družstva, která perfektně nahrála, poté zabodovala chytrým útokem a nakonec i poprvé úspěšně podala a rovnou z toho bylo eso, což sice v konečném výsledku znamenalo prohranou remízu, ale zároveň první získaný set na turnaji.  Následně nás lehce rozhodila drobná zranění Agátky a Marušky a všechna další utkání jsme přes velkou snahu prohráli. Z holek bylo v průběhu celého turnaje cítit nadšení a snaha, poctivě plnily danou taktiku a celý turnaj pro ně znamenal zisk důležitých zkušeností.

Dana Dvořáková, Vendula Szlauerová, Dominika Paličková a Marek Řeháček – trenéři týmů

 
A družstvo mini 25.2.201701.jpg C tým mini 25.2.201703.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009