dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Mladší žáci

Výkony lepší než výsledky

Vloženo: 1. 3. 2017
Ml.žci 26.2.2017   01.jpg

V neděli se uskutečnilo předposlední kolo Přeboru Prahy mladších žáků a rozhodlo o tom, že letos budeme bez medaile. V této kategorii je však podstaná chuť do hry a bojovná srdce, což naši nejmladší prokázali.
Následuje komentář trenérek, které v tomto kole kluky vedly.

Družstvo „A“ ve druhé lize hrálo ve složení Šimon Melichárek, Honza Hořejší, Ondra Kolár a Vojta Prycl. První zápas začal slibně a kluci v klidu ovládli set. Bohužel ve druhém setu jsme chybami na podání darovali soupeři naději a ten se vzchopil - začal nás testovat ulejvkami, které jsme po celou domu nedokázali vybírat. Do tie-breaku šla sestava z prvního setu, utkání bylo vyrovnané, ale přišly naše chyby. Špatné nahrávky smečaři nedokázali uhrát a „darovali“ je soupeři do autu. Závěrečné vzchopení už bohužel nepomohlo. Druhý zápas začal později než měl a Vojta tak musel už po prvním setu (na kterém si kluci spravili náladu a poctivou hrou vyhráli) odejít. Naše hra začala být rozpačitá a zápas tak skončil opět prohrou v tie-breaku. Na třetí zápas proti těžkému soupeři nastoupili kluci úplně jinak. Byli poctiví v poli a byla na nich vidět velká vůle bojovat, šlo jistě o jejich nejlepší zápas – přesto prohraný 0:2 (23:25, 23:25). Poslední zápas (se soupeřem, který do té doby vše prohrál) byl o udržení. Přílišné sebevědomí nám nepomohlo, na začátku byla hra doslova lajdácká. Když jsme se vzpamatovali, na rozjetého soupeře už to nestačilo a přišla hladká prohra 0:2. Rozhodně nemůžu nezmínit podání. Polovinu všech setů (5) ukončilo naše zkažené podání. Naopak velmi chválím útok a týmového ducha (vzájemná podpora, fandění), Ondru, který zvládal skvěle bránit (hlavně díky rychlosti a soustředěnosti) a nahrávat. A Honzu, který po odchodu Vojty začal úžasně útočit a neztrácel při tom nervy.

Dansport „B“ první zápas po rozpačitém výkonu, kdy jsme hráli s papírově nejslabšími soupeři, dokázal toto utkání vyhrát. Další dva zápasy kluci předvedli mnohem lepší výkon a porazili dva dobré týmy, ovšem jednou museli jít do tie-breaku, když si sami zkazili koncovku prvního setu. Poslední zápas rozhodoval o postupu a hrálo se proti nejsilnějšímu soupeři. Ten roli favorita, bohužel pro nás, potvrdil a nechal nás na krásném druhém místě.

Družstvo „C“ ve složení Vašek Akrman, Tadeáš Vylita a Ondra Chvojka hrálo ve třetí lize. Úvodní utkání byla pastva pro oči. Kluci hráli disciplinovaně, ale přitom velmi kreativně, bylo vidět, že o každém útoku přemýšlí – perfektní výhra 2:0. Do dalšího utkání jsme nastoupili stejně, ale po pár zkažených míčích se kluci začali mračit a klopit hlavy. Pár chyb nás tak úplně vykolejilo a řekli jsme si, že na tom do příště zapracujeme. Tento zápas jsme prohráli. Další zápas už jsme však byli zase zpátky. Kluci se tahali se soupeřem v napínavém boji, který nakonec prohráli až v tie-breaku. Na posledním zápase byla už znát i únava, bohužel jsme nasadili špatnou taktiku. Z pěkné obrany jsme přecházeli do nevýrazných útoků, které pro soupeře nebyly problém. Až ke konci si kluci řekli, že takhle ne a začali smečovat. Přes prohru tak konec utkání ukázal velký potenciál, který v tomhle týmu je. Chválím jednoznačně všechny. Ondra je spíš na zalívky a vždycky má přehled o tom, kde jsou soupeři. Tedeáš si občas troufnul na podání ve výskoku a ukázal sílu na smeči. Váša dokonale vybírá, je nejběhavější a umí i nebezpečně zaútočit, lze mu vytknout jen to, že občas hraje zbytečně na druhou přes. Rodiče byli taky úžasní, nadšeně podporovali. Jen tak dál hoši, je vidět, že na trénincích makáte!

„D“ tým se nedělního turnaje zúčastnil ve složení Lukáš Mrkvička, Jan Ševčík, Štěpán Bek, Filip Musil a Roman Švéda. Kluci se neustále zlepšují a hlavně mají radost ze hry. Na výsledcích je to také vidět, dvě vítězství nás dokonce posunula na čtvrté místo skupiny, což se nám ještě v probíhající sezóně nepodařilo.

Vendula Szlauerová, Dominika Paličková a Nikola Pětíková – trenérky týmů

 
Ml.žci 26.2.2017   02.jpg Ml.žci 26.2.2017   03.jpg Ml.žci 26.2.2017   04.jpg Ml.žáci PP 18.12.2016 008.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009