dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Mladší žáci

Podstatné jsou zlepšující se výkony

Vloženo: 26. 1. 2018
Mladší žáci 2017-18.jpg

O uplynulém víkendu sehrála naše čtyři družstva v pořadí již čtvrté kolo Přeboru Prahy mladších žáků. Všichni naši borci předvedli obětavé a bojovné výkony a, což je podstatné, neustálé zlepšování se ve všech herních činnostech.
Více k turnaji trenér Jakub Jarošík:
"Naše Áčko nastoupilo do dalšího turnaje pražského přeboru mladších žáků oslabeno o svého kapitána Ondru Chvojku, který si díky sádře na ruce bude muset na pár dní od volejbalu odpočinout. V prvním zápase jsme se potkali s ČZU A a favorita jsme dokázali zaskočit a nebýt nevynucených chyb v koncovce druhého setu, tak jsme mohli pomýšlet i na víc, než "jen'' na bod za prohru 1:2 v tie-breaku. Do druhého utkání proti Orionu A jsme opět vstoupili lépe než soupeř a získali pro sebe první sadu. Avšak od začátku druhého setu jsme začali zbytečně chybovat a soupeř toho dokázal využít. Byla z toho tedy opět prohra 1:2. Do dalšího zápasu jsme nastoupili s cílem konečně vyhrát, neboť jsme se chtěli i nadále udržet v první výkonostní skupině. Tým Proseku D s námi držel krok vždy jen do půlky setu, poté jsme díky kvalitnímu servisu odskočili a dokráčeli k prvnímu vítězství 2:0. Poslední zápas proti Proseku A jsme sice prohráli 0:2, ale i přesto jsme udrželi 1.ligu i pro nadcházející kolo a zůstali tím pádem ve hře o medailové pozice.
Sestava: Lukáš Mrkvička, Vašek Akrman, Ondra Klimeš
Družstvo C se poprvé představilo ve třetí výkonostní skupině a nevedlo si vůbec špatně. První zápas proti Kometě jsme sice po velkém boji ztratili v tie-breaku, ale přesto kluci předvedli slušný výkon, kdy bojovali o každý balón. Druhý zápas proti Meteoru jsme od začátku plně kontrolovali a i díky 11 esům Kryštofa jsme vyhráli 2:0. Poslední zápas nás čekal tým ČZU D.  Do zápasu jsme vstoupili opět koncentrovaně a první set vyhráli. V druhém setu jsme polevili na příjmu a dovolili soupeři odskočit až na rozdíl pěti bodů. Tento náskok se nám již nepodařilo stáhnout a o vítězi tedy musel rozhodnout tiebreak. V tom jsme opět prokázali pevné nervy a zaslouženě slavili vítězství 2:1. O chloupek nám však utekl postup do 2. ligy, o který nás připravila porážka se sestupující Kometou...
Sestava: Tomáš Tatyrek, Honza Ševčík, David Rozov, Kryštof Pommer."
Tolik trenér Jakub, dodejme, že B tým přes velmi dobré výkony, kdy získal i jedno vítězství, smolně sestoupil do 3. ligy a benjamínci v D týmu dokázali po velkém boji získat v 5. lize vítězství 2:0.
dan

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009