dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Mladší žákyně

Jedno vítězství je málo

Vloženo: 27. 2. 2018
Ml.žky PP 25.11.2017018.jpg

V sobotu jsme se s týmem mladších žákyň zúčastnily předposledního kola Přeboru Prahy. V minulém turnaji jsme sestoupily do čtvrté ligy a chtěly jsme se tudíž ihned dostat zpět.
Sestava byla: kapitánka Šárka Svobodová, Ema Srbová, Kája Prchlíková, Dorotka Zachová, Eliška Urbančoková, Kiki Novotná, Klárka Kuchtová, Sarah Helerová a Terka Králová.
Po prohře s týmem SAVO (kterou jsme si způsobily samy podáním - jen třikrát v celém zápase se stalo, že by naše hráčka zvládla podat dvakrát za sebou do soupeřova pole!!) byla nálada pod psa, holky věděly, že takhle to nepůjde. Dále jsme šly na Olymp, ale po bojovných výkonech byla opět výsledkem prohra ve dvou těsných setech (27:29 a 26:28). Na poslední zápas s Kometou (asi nejlepším ze soupeřů) jsme nastupovaly už s jistotou sestupu, nervozita spadla a přestože nastoupila únava, zápas holky dotáhly do vítězného konce. Přesto jdeme o ligu níže, sestup je rozhodně týmový neúspěch. Bolestně se celý rok potýkáme s chybějícími hráčkami - ani na jediném ze zápasů jsme neměly celou základní šestku a uděláme vše pro to, aby nám nikdo nechyběl v kvalifikaci na MČR.
Jednotlivě k hráčkám: Šárka se našla a tým držela seč mohla - nejlepší výkon na turnaji. Emča ve druhém a třetím zápase trápila skvělým podáním, s Kometou pak hrála  na bloku (místo klasické náhry) a byla pilířem našeho vítězství.. Kája a Klárka podobně - budou mít určitě skvělý útok, v zápase zatím nedostávají tolik prostoru, aby to ukázaly, a tak jsou oporou hlavně na příjmu. Dorotka zlepšila podání, chválím také dobrý pohyb a orientaci v poli. Eliška neukázala zcela co v ní je - přestože dala mnoho bodů, věřím, že s odpovídající sebedůvěrou by to bylo ještě lepší a stala by se jedním z nejplatnějších článku týmu. Kiki se velmi zlepšuje, což ukazuje i v 1. lize minivolejbalu, půlku turnaje odehrála na náhře a zhostila se toho výborně. U Sejroše (Sarah) musíme zapracovat na sebehodnocení. Tam, kde jsem já viděla jednu z opor dotahování na soupeře (tři složené míče za sebou jakožto blokařka), ona viděla jen své chyby. Sebedůvěra je ale základ aby člověk hrál nejlépe, jak umí - to by měly mít na paměti všechny hráčky. Nakonec Terku chválím za univerzálnost - zvládá všechny posty a hodně maká na tréninzích.
Poslední sedmé kolo Přeboru Prahy v sobotu 24.3. bereme jako generálku na semifinále Mistrovství ČR, které hrajeme 13. - 15. dubna 2018 a kde chceme rozhodně uspět.
Vendula Szlauerová, trenérka týmu

 
Ml.žky PP 25.11.2017001.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009