dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Mladší žákyně

Postup byl na dosah

Vloženo: 17. 4. 2019
Ml.žky 1.12.2018 013.jpg

 

 

 

Mladší žákyně minulý víkend (6. a 7. dubna) zakončily svou hlavní herní sezonu na předkole kvalifikace MČR v Kamenickém Šenově.
Turnaj hodnotí trenérka týmu Vendula Szlauerová:
Vyrazili jsme v plném počtu dvanácti hráček -  Domča Buchnarová, Kája Burešová, Johanka Čiháková, Sára Dvořáková, Anička Hrabáková, Natálka Křížová, Kačka Kuklová, Kiki Novotná, Kája Prchlíková, Pepča Srbová, Šárka Svobodová a Dorka Zachová. Nálada v týmu byla skvělá a jako jediný tým jsme dorazily už v pátek, takže jsme měli celou halu na páteční večer pro sebe. Vypilovaly jsme pokřiky a těšily se na sobotu. První zápas byl skvělý a zaslouženě jsme s kvalitním týmem týmem Šanov Teplice vyhrály 2:0. Potom přišel další zápas s hratelnými Karlovými Vary a ten jsme bohužel prohrály, chybělo hlavně stabilní podání, což předznamenalo celé naše zbylé vystoupení. Dále jsme měly hned za sebou dva zápasy s nejtěžšími soupeři Duklou Liberec a Novým Borem. Nic jsme nevypustily a na Duklu šly takzvaně "v plné polní" a začátky obou setů byly z naší strany opravdu dobré, v druhém setu jsme vedly o tři body. Dukla pak našla a ztrestala naše slabiny a zaslouženě brala vítězství 2:0. Nový Bor jsme chtěly porazit a v prvním setu jsme se ujaly překvapivého vedení 15:10, bohužel přes dobrou hru a bojovnou náladu, jsme vítězství nedotáhly a zklamání z těsné koncovky s takto kvalitním týmem pak udělalo ze setu druhého pouhou formalitu. Bylo jasné, že pro postup musíme porazit v neděli oba zbývající soupeře. Kladno, s nímž se výsledky nezapočítávaly, jsme porazili v obměněné sestavě, takže si zahrály všechny holky, které do Šenova jely. Sobotní večer jsme si užily a chuť druhý den uspět byla velká.
Bohužel zápas se Žatcem jsme nezvládly hlavou. První set jsme ovládly 25:15, druhý jsme si nechaly utéct až do stavu 20:11 (konečné skóre bylo 22:25). Nebylo to o ničem jiném než o podání. První čtyři děvčata, která šla na podání, ho dala do půlky sítě. Do tie-breaku jsme šly se sklopenou hlavou a soupeřky ho vyhrály 10:15. S vědomím nepostupu jsme šly do posledního utkání, kde podání nedělalo žádný problém. A my tak skončily o bod na 5. místě z osmi.
Přesto, že toto umístění nelze hodnotit jinak než jako neúspěch a nesplnění našich cílů (postupovala 4. družstva), musím holky ve výsledku pochválit. Vymyslela jsem nabité dva týdny před kvalifikací a holky poctivě makaly, docházely na víc tréninků i přípravný zápas.
Jednotlivě stručné pochvaly k hráčkám: Domča - chválím skvělou obranu a zodpovědný přístup, Kája B.- chválím podání a orientaci v hřišti, taky suverénně nejlepší podporování týmu na lavičce, Johanka - skokové zlepšení pozorovala jsem hlavně při rozcvičování, Sára - nejlepší práce při vybírání, kapitánka Anička - VŠE(!) náhry, útoky, podání (jediné zkažené za celý turnaj), Natálka - smečování, zvládnutí podání, Kačka - vybírání, podání, přístup, Kiki - náhry dotáhnuté na kůl, dobrá nálada, Kája P. - vykrývání, smečování, velká pomoc při organizaci, Emča - ukázkové slavení bodů, útok, Šárka - nejlepší hráčka našeho týmu, oceněna jako nejlepší blokařka turnaje, ve většině zápasů předvedla úžasné zlepšení v oblasti podporování týmu a souhry, což jsem jako trenér nedostatečně reflektovala, také nejchytřejší hra, Dorka - zvládnutí horního podání, podporování týmu.
Přes tento neúspěch jsem za svůj tým nesmírně vděčná. Za práci holek na trénincích, za podporu ostatních trenérů a rodičů. Věřím, že v dalších turnajích ještě ukážeme, co v nás je.

 
Ml.žky 1.12.2018 012.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009