dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Mladší žákyně

Příště postup neunikne

Vloženo: 20. 4. 2018
Ml.žky PP 25.11.2017001.jpg

O uplynulém víkendu jsme se s týmem mladších žákyň zúčastnily kvalifikace republikové soutěže mladších žákyň v Brandýse nad Labem. Akce pořádaná pražským Olympem byla pro tým skvělým nejen sportovním zážitkem. V sobotu jsme po odehrání zápasů šly oslavit výkony do cukrárny a po večeři strávily dvě hodiny v hotelovém bazénu. Celkem jsme se za víkend potkaly se sedmi soupeři, sestava byla: kapitánka Anička Hobzová, Terka Králová, Simča Prchlíková, Klárka Kuchtová, Ema Srbová, Šárka Svobodová, Dorotka Zachová, Kiki Novotná a Eliška Urbančoková.
První zápas s pražskou Mikulovkou holky podaly standardní výkony a se soupeřem zvítězily hladce 2:0. Jako druhý nás čekal Olymp, který potvrdil roli favorita a zvítězil nad námi (a později nad všemi ostatními týmy) 2:0. V prvním setu holky statečně vzdorovaly. Šárka však do začátku druhého setu nenastoupila kvůli bolavému kotníku a ten tak vyzněl ještě jednoznačněji. Další zápas se hrál proti Sokolovu a holky opět triumfovaly 2:0. Pak ale přišlo největší zaváhání turnaje, soupeř (tým Loko Plzeň) byl kvalitní, ale holky na něj určitě měly a prohra 0:2 tak velmi mrzí. Neděli jsme zahájily střetnutím s týmem Karlových Varů a přes zlepšující se hru, jsme soupeře udolaly až v tie-breaku. Pak přišel na řadu Turnov a naše jednoznačně nejlepší hra. Po skvělých výkonech na obou stranách, holky nakonec slavily vítezství 2:1. Se stejnou vervou nastoupily i na průběžně druhou Plzeň a dlouho držely dobré tempo, ovšem závěry obou setů nám unikly - 0:2.
Je těžké určit nejlepší hráčku turnaje, protože celá základní šestka byla vyrovnaná. Nakonec ovšem nejvíce chválím Aničku, Emu a Simču. Aničce na pozici kapitánky nelze nic vytknout - celou dobu podporovala tým, neztrácela soustředění a zodpovědně se starala o organizační záležitosti. Navíc celý turnaj dávala skákané podání se solidní úspěšností. Ema udělala za turnaj jednoznačně největší pokrok ve hře. Zlepšila se její koncentrace a mnohdy nás vytáhla chytře rozdávanými náhrami, navíc nejlépe přijímala a hodně pomohla i při blokování. Simča přinesla do týmu "dospělejší" náladu. Oceňuji, že nebylo potřeba jí skoro nic říkat, protože se zvládla rychle regulovat sama. Její podání patřilo k tradičně k nejlepším na celém turnaji.. Šárka udělala hodně práce v obraně, dobíhala všechno, často zachraňovala špatně zpracované míče. Navíc umí zahrát i ve vypjatých situacích velmi chytře a zároveň "drze". Nejlepší ovšem bylo její blokování, kdy úžasně odhadovala, kdy se soupeřka pokusí zalít na druhou přes. Skoro v každém zápase takhle několikrát vyškolila nahravačku soupeře. Klárka byla výborná v poli i na útoku, ve kterém je velmi úspěšná, přestože nedostává tolik příležitostí. Její veselá a přátelská povaha, pak mimo zápasy hodně stmelovala tým. Terka se zodpovědně připravovala, pozorovala soupeře v utkáních, aby věděla, kam má směřovat své podání, které je na její věk obdivuhodně přesné. Jako nahravačka byla hlavou (a to velmi rafinovanou) našeho útoku. Eliška střídala Šárku na bloku a vedla si tam skvěle, hrála proti nejtěžšímu soupeři a zvládla složit balon i chodit na bloky, pořád to však chce zapracovat na sebevědomí - zpracování míče je skvělé, Eli ho však ještě pořád občas chce "nechávat spoluhráčkám". Kiki hrála na střídala na smeči a na náhře. Na obou postech nám pomohla v důležitých situacích. V chození na tréninky je jedna z nejpoctivějších a já věřím, že v dalších letech bude velkou oporou mladších žákyň. Nakonec v Dorotce vidím obrovský potenciál, střídala na smeči a nejvíce pomáhala při vybírání, skvěle dobíhala míče. Všem střídajícím holkám musím velmi poděkovat za podporování týmu a přípravu na zápasy.
Turnaj hodnotím jako velmi úspěšný, příští rok budeme cílit ještě výš. Děkuji rodičům za podporu holek a organizační záležitosti. Hlavní poděkování pak patří samozřejmě celému týmu a trenérovi Kryštofu Hrubému, který děvčata na kvalifikaci připravoval.
Vendula Szlauerová

 
Ml.žky PP 25.11.2017008.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009