dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žáci

Velmi dobré výkony i výsledky

Vloženo: 6. 11. 2017
ČP žáci 4.11.2017 4004.jpg

Naši starší žáci zahráli o uplynulém víkendu velmi dobře a s bilancí 6 vítězství a jediné porážky obsadili bohužel nepostupové třetí místo ve třetí osmičce. Za jejich výkony jim však patří velké uznání, více již jejich trenér Ondřej Dlouhý:
"Chtěl bych říct, že skore 6:1 na zápasy je naprosto vynikající výsledek, téměř nadstandartní výkon v některých turnajích. Mnohokrát na postup stačilo 5 výher, ted bohužel 6 bylo málo.
V sobotu jsme začali prohrou s Kometou 0: 2, soupeř byl lepší ve všech činnostech,silovější, větší, zkrátka musím uznat větší kvalitu soupeře.
Poté následovala utkání s Orionem B, ČB B, kde byla herní kvalita na naší straně , ale nebylo jednoduché to potvrdit. Soupeři statečně vzdorovali, nicméně jsme to zvládli a vyhráli dvakrát 2: 0.
Sobotu jsme končili se Slavii Liberec, já říkám soupeř naší sportovní kvality. Po prohraném prvním setu, jsme se herně zvedli a výsledek otočili vítězstvím ve třetím setu. Bilance po sobotě 3:1, hra moc oku neladila, ale výsledek se počítá.
V neděli ráno jsme začali zápas s Prosekem B bez Vojty, jelikož mu jel pozdějí ranní autobus.Měl jsem obavu,jak se se s tím kluci popasují, ale bez problémů. Každý si hrál svůj díl, byla to pěkná vyrovnaná hra. Vojta přijel na koncovku prvního setu,nastoupil a soupeře zcela dorazil.
Druhý zápas byl proti Orion A. Soupeř nastoupil v lepší sestavě,ale vůbec to nevadilo. Hra gradovala a my přesvědčivě zvítězili 2:0.
Byli jsme ve hře o postup, čekal nás poslední zápas. Já byl naprosto v klidu, protože výškový rozdíl mezi univerzály byl snad metr v náš neprospěch.
Soupeř z Ustí nad Labem, ještě než hrál s náma, se utkal s Kometou. Jako trenér jsem se šel dívat, byl to zápas slušné žákovské úrovně. Oba týmy už hrály na klasické univerzály. Najednou jsem si všiml, že kluci sedí vedle mě a pozorně soupeře sledují. Tak jsme si začali ukazovat, jak by to mohlo jít, na koho podávat apod. Nějak jsem si v duchu říkal, že u této kategorie je to jedním uchem dovnitř a druhým ven.
Ale chlapci mě naprosto zaskočili svým přístupem, to co jsem jim řekl plnili a zcela ovládli začátek zápasu. Soupeř měl nejlepší středové hráče a vše co měli dobře přihrané, hráli z prostředka. Zkusili jsme v žákovské kategorii trojblok a ono to fungovalo. Výborně jsme servírovali, soupeř neměl dobře přihráno a po kůlech jsme jsme je fantastickou hrou v poli ubránili. Vyhráli jsme po nejlepším výkonu v sezoně první set. Ve druhém setu soupeř změnil taktiku, začal ze středu ulívat a my velmi rychle prohrávali. Stav byl až 0:9, my byli hodně zaskočeni.
Pak jsme otočili a hra se se začala vyrovnávat. Postupně jsme stahovali, byl to naprosto fantastický zápas na hranici sebeobětování z obou dvou stran. Začali jsme brát za delší konec a dostali se na stav 24:22 v koncovce druhého setu. Chyběl nám bod k postupu, před zápasem bych si to vůbec nepomyslel. Vojta to měl dvakrát na ruce, ale soupeř ho bohužel dvakrát nadrazil a druhý set otočil a vyhrál. S našimi borci to vůbec nezamávalo a třetí set soupeře sfouknul jak svíčku. Dansport - Ustí nad Labem 2:1, nejlepší výkon v sezoně.
I když David porazil Goliáše, na postup to o bod nestačilo.
Víkendová sestava:
nahrávka: Tadeáš Vylita
univerzál: Vašek Akrman
smeč: Vojta Prycl, Ondra Chvojka, Ondra Kolár
blok: Šimon Melichárek, Lukáš Mrkvička, Filip Král, od neděle Honza Hořejší.
Co se týče individuálního hodnocení hráčů:
Vojta Prycl - správný kapitán, tahoun, příjímač s obrovským procentem úspěšnosti na útoku - troufám si tvrdit 80%.
Tadeáš - dobře organizuje hru, mozek celého týmu, velké poděkování dědovi za příkladné fandění a podporu týmu!!
Ondra Kolár - velké překvapení, dobrý příjem, skvělá poziční hra v poli. Na útoku uhraje velké množství balonů.
Ondra Chvojka - třetí smečař, dobrý stabilní servis, dobře si chodí pro balony zadarmo a kdykoliv nastoupil do zápasu, aby složil míč z hlavního kůlu, tak se mu to povedlo!
Vašek Akrman - nejmenší hráč a největší vymetač. Hrál poprvé na univerzálu a svou úlohu zvládl velmi dobře.
Blokaři - Vašek, Lukáš, Honza i Filip mají stabilní servis. Jsou všichni topornější v poli, ale nahradili to pozornou hrou na síti.
Vyzdvihl bych hlavně týmový výkon. Dle mého názoru máme minimální chybovost na servisu, na útoku to nepaříme do autu, ale když je to hůř nahráno, tak to uhrajem, což je v kategorii starší žáci nadstandard.
Všem díky a těším se na další turnaje!"
Fota jsou z víkendu.
dan

 
ČP žáci 4.11.2017 1001.jpg ČP žáci 4.11.2017 2002.jpg ČP žáci 4.11.2017 3003.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009