dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Skvělá hra i výsledky

Vloženo: 27. 2. 2018
Starší žákyně ČP 14.10.2017 002.jpg

Hned na začátek - smůla prolomena, postup je náš!! V neděli jsme to v Přeboru Prahy vzaly systémem start-cíl, namotivované a se zodpovědným přístupem holky zkrátka všechny zápasy ovládly.
Sestava: kapitánka Eliška (Prcek) Zimová, Ami Průchová, Kačka Vašků, Johanka Perglerová, Kačka Vávrová, Bára Pazlarová, Klárka Knapová a Terka Králová.
První zápas s týmem SAVO byl rozehřívací a holky ukázaly, že se tentokrát nechtějí přizpůsobovat hře soupeře - čistá záležitost (25:10 a 25:14). S nejtěžším soupeřem (Španielka) jsme hladce ovládly první set, druhý set však Španielka zrychlila náhru a to nás hodně zaskočilo. Přestože se holky nevzdaly a bojovaly, šlo se do tie-breaku. Johy k tomu stručně řekla: "Oni budou nahajpovaný, protože teď vyhráli. Takže my budeme taky a dáme to." (15:3). Další zápas byl se Slavií -  tým jsme sledovaly v předchozích zápasech, řekly si, na co dát pozor a mírně jsme upravily strategii při obraně. Naše smečařky (Ami a Kačka) pak soupeře zdeptaly svým podáním (9 a 6 bodů v řadě). Při posledním zápase s Kometou z hráček na začátku přímo sálala nervozita, ta opadla až s propracovanou týmovou hrou a v koncovce už se soupeř nezmohl na nic.
Jednotlivě k hráčkám: Prcek a Klárka podobně  - na dobré náhře stála a padala naše hra, chytré a odvážné nahrávky často rozhodovaly v dramatičtějších chvílích, určitě však bude potřeba náhru zrychlit a využívat všech čtyř možností k útoku. Ami měla skvělé podání, velmi dobrý přehled o postavení soupeře a z toho pramenící promyšlenou hru. Johanka podle mě udělala od doby, kdy jsem holky naposledy koučovala, největší pokrok. Herní činnosti zlepšuje stabilně (skvělé podání, blokování, útok), ovšem psychika a chování na hřišti byly příkladné (!) - nikdy neklopila hlavu když se nedařilo, celou dobu podporovala ostatní, ale hlavně se sžila s vlastní hrou. Chyby si odpustila, ale neopakovala je, úspěchy se nenechala opanovat a nevypadla z koncentrace a navíc mnohokrát nahlas pojmenovala, co se zrovna děje a co musí tým udělat, aby vyhrál. Bára Pazlarová hrála na účku a myslím, že i ji samotnou překvapilo, kolik bodů nasázela. Přestože nahrávky létaly méně, byla pořád připravená a tak to skoro vždy složila, také v poli a na podání udělala dojem. Kačka Vávrová opět vybrala v poli i nemožné, útok skvělý, ovšem s jedním ale, které si sama uvědomuje: hodně míčů létá do autu. Pochválit ji musím také za podání, které umí nejlépe umisťovat a měnit dle potřeby. Kačka Vašků je pro mě úkaz, je totiž velmi cenným článkem tohohle zkušeného týmu, přestože s volejbalem začala později než ostatní. V posledním zápase si konečně uvědomila, že může a tak, když dostala nahrávku, nekompromisně složila do trojky. Blokovala výborně celý turnaj a skákala jako na začátku i v pozdním odpoledne. Terka se ve starších žákyních zatím otrkává. Přesto odehrála skoro půlku nedělního turnaje. Velmi jí chválím za to, jak svědomitě napravuje svůj smečařský rozeběh a i v utkání už se vše dostává do normálu. Také podání není náhoda, jak se snaží tvrdit, ale pořádná bomba.
Děvčata čeká ještě závěrečné kolo Přeboru Prahy v neděli 25.3.2018 a tam chtěji o ligu výše dokázat, že vzestup výkonnosti je trvalý.
Vendula Szlauerová, trenérka týmu

 
St.žky ČP 2.12.2017 001.jpg ČP žákyň Krumlov 11.11.2017001.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009