dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Nezasloužený sestup

Vloženo: 5. 3. 2019
St.žky PP 3.3.2019 002.jpg

Naše starší žákyně odehrály v neděli 5. kolo Přeboru Prahy s bilancí jednoho vítězství 2:1 (23,-22,14) s Meteorem, porážkou 1:2 (-23,24,-10) se Střešovicemi a prohrou 0:2 (-19,-17) s Kometou. Více k vystoupení našich děvčat trenér Kryštof:
Naším cílem bylo v tomto kole postoupit do 1. ligy. Začali jsme velice dobře, když jsme po výborném výkonu zvládli zápas proti domácímu Meteoru. A jelikož jsme v dalším utkání obrali o bod Tatran Střešovice, vypadala situace s postupem velmi nadějně. V obou těchto zápasech předvedly holky skvělý volejbal. Dařilo se nám otáčet nepříznivě vyvíjecí se sady, dokonce až v samotných koncovkách. O to více byl cennější zisk každého setu. Jako poslední nás čekal souboj s Kometou. Do zápasu jsme však nevstoupili vůbec dobře, ztrátu jsme již nedokázali smazat a první sadu jsme tak ztratili. I nástup do druhého setu jsme nezachytili a nakonec po nevýrazném výkonu podlehli Kometě 0:2. Na holkách byla v prohrané bitvě vidět jakási uspokojenost z předešlých dvou utkání. To bohužel mělo za následek velmi krutý pád do 3. ligy. Obrovské zklamání! Stále však držíme v celkovém hodnocení PP skvělé 7. místo. Ohrozit naše postavení ještě může Meteor a Střešovice, což znamená, že nejhůře skončíme na 9. místě.
Je obrovská škoda, že jsme nedokázali trápit soupeřky našimi excelentními servisy. Na nich stavíme hru, to se nám tady však zkrátka vůbec nevyvedlo. Mnoho podání jsme zahodili a také jejich účinnost nebyla tak vysoká jako v předešlých turnajích. Nicméně holky to vynahradily zlepšenou hrou v obraně.
Základní sestava: Kačka Vávrová se Simčou Prchlíkovou na smeči, Šárka Svobodová s Johy Perglerovou na bloku, na náhře Klárka Knapová a účko Áďa Štěpánková. Největší pochvala míří k Simče Prchlíkové, která přidala k vynikajícímu servisu také solidní příjem a chytrou hru na síti.
dan

 

 
St.žky PP 3.3.2019 001.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009