dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Dvě vítězství ze západu Čech

Vloženo: 17. 1. 2018
St.žky ČP 13.1.2018_006.jpg

V pokračování ČP žákyň o uplynulém víkendu v Plzni podalo naše oslabené družstvo bojovný výkon a odměnou jsou jim dvě vítězství. Více o turnaji trenér týmu Kryštof Hrubý:
"Holky byly v Plzni citelně oslabeny, chyběly 2 hráčky ze základu: kapitánka a nahrávačka Eliška Zimová a blokařka Áďa Štěpánková. Dále i Anička Hobzová nebo Míša Hrabáková. Přesto odehrály holky výborný turnaj.
Stejně jako v minulém ČP se nám nepovedl vstup do turnaje, když jsme opět dvakrát prohráli 0:2. Škoda je zejména prvního duelu s Plzní, kdy jsme měli rozhodně šance ukořistit alespoň jeden set. To druhý zápas jasně ovládla Moravská Třebová. Další tým, který nám stál v cestě, byl Mělník. Tomu jsme doposud dvakrát podlehli (1:2 a 0:2). Nyní jsme s ním prohráli první sadu, ve druhé prohrávali již 7:14 a vypadalo to na další porážku od pořadatele minulého ČP. Nicméně holky se nevzdaly, začaly bojovat i o ztracené míče, lépe se dostávaly k útoku díky dobrým zpracování balónů a také přicházely delší série na podání. Důsledkem toho byl obrat na 24:16, nakonec výhra 25:18. Tie-break jsme zvládli v poměru 15:12. Konečně jsme přemohli Mělník, dokonce i v oslabeném složení! Benešovu, jenž jsme minule porazili jasně 2:0, jsme zisk setu nepovolili ani tentokrát a slavili důležité vítězství. V tomto zápase zahrály všechny holky skvěle, dařilo se jim zejména na útoku. V neděli jsme měli na programu pouze jeden duel, a to proti nejlepšímu celku - Přerovu. V první sadě nás rozdrtily hráčky z tohoto moravského města hlavně servisem. Do druhého jsme vstoupili s jinou taktikou a dočkali se větší porce bodů, i tak jsme podlehli Přerovu 0:2. Škoda jen chyb na servisu, jinak bychom zcela jistě dospěli do koncovky ve vyrovnaném stavu.
Celkově hodnotím vystoupení starších žákyň pozitivně, neboť dokázaly dvakrát vyhrát. Turnaj jsme odehráli v sestavě:  Johy Perglerová (C, blok), Kačka Vašků (blok), Kačka Vávrová (smeč), Bára Pazlarová (účko, smeč), Ámi Průchová (smeč, účko) a Klárka Knapová (náhra).
Krátký vhled do statistik:
Servis: To je naše přední disciplína, tím trápíme všechny soupeře. Nebylo tomu jinak ani v Plzni. Holky nasázely 40 es (z toho 17 Ámi Průchová), dobře podávaly i Klárka Knapová, která i výborně nahrávala, a Kačka Vávrová. Chyb ze servisu přišlo málo, na čemž stavím, nejvíce chyb se dopustila Ámi Průchová, ale mnohem méně jich připustila než přímých bodů.
Příjem: Kačka Vávrová nejlépe přijímala (42 % excelentních příjmů), nad 20 % se dostala pouze Bára Pazlarová, další hráčky nepřešly přes pouhých 20 %. Celkově se tedy na příjmu nedařilo, to byla jednoznačně naše největší slabina, dostali jsme 46 přímých bodů ze servisu.
Smeč: Jakmile jsme zpracovali volný balon nebo dobře přijmuli, snadno jsme získávali body. O nejvíce bodů se postarala Johy Pergerová (23). Velice úspěšná byla Kačka Vašků (pouhé 2 chyby).
Blok: Zde jsme ztráceli v předchozích turnajích, v Plzni se však blokování zlepšilo, i když se o bloky zasložily pouze 2 hráčky - Johy Perglerová (7) a Kačka Vašků (7).
Nejen z hlediska statistik, ale i z přístupu a výkonu hodnotím jako nejlepší hráčku turnaje kapitánku v zastoupení Johy Perglerovou."
Další pokračování Českého poháru je 10.-11.2. v hale Meteoru Praha a tam se snad sejdeme ve větším počtu.
Fota jsou z Plzně.
dan

 
St.žky ČP 13.1.2018_001.jpg St.žky ČP 13.1.2018_002.jpg St.žky ČP 13.1.2018_003.jpg St.žky ČP 13.1.2018_004.jpg St.žky ČP 13.1.2018_005.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009