dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Velký úspěch starších žákyň

Vloženo: 8. 10. 2019
St.zky 6.10.2019.jpg

Naším velkým loňským cílem bylo probojovat se do nejvyšší ligy v PP, což se nám bohužel nepovedlo, ale bylo to těsné. Letos, aniž bychom ještě měli vytyčený nějaký cíl, tak jsme dokázali postoupit do vytoužené 1. ligy!
Na půdu Slavie jsme opět dorazili v největším možném počtu 12 hráček, jmenovitě: kapitánka Anička Hrabáková, Šárka Svobodová, Agi Urbánková, Emča Srbová, Anička Hobzová, Terka Střihavková, Kája Burešová, Johanka Čiháková, Nelča Aronová, Sára Dvořáková, Niky Pancnerová a Domča Buchnarová. V prvním zápase jsme doslova přejeli domácí Slavii. V tomto utkání jsme zaznamenali přibližně 15 přímých bodů z podání! Dalším naším soupeřem byla Kometa. V úvodní sadě jsme Kometu k ničemu nepustili a suverénně jsme vyhráli. V následujícím setu jsme si nedokázali vytvořit náskok, naopak soupeřky se dokonce dostaly do vedení 21:17. Po velmi rozkouskované hře dané oddechovými časy a několika střídáními jsme Kometu dotáhli na 23:23. K setbolu se však jako první dostala Kometa. V neuvěřitelně dlouhé výměně se ukázala naše větší bojovnost a touha vyhrát. Tento bod holky vydřely a nakonec zaslouženě ovládly celý set i zápas. Ládví bylo naším posledním soupeřem. Vstup do utkání jsme zvládli, stejně jako celý set. Nyní už bylo jisté, že nám nikdo nemohl vzít 1. ligu. Holky to však ještě netušily. Druhou sadu jsme nezvládli, přišel náš první větší výpadek na turnaji a rozhodovat o vítězi střetnutí musel tie-break. Holky dostaly pokyn, že musejí vyhrát, jinak mohou na postup zapomenout. Po celou zkrácenou sadu soustředěný výkon zakončený smečí Nelči znamenal vítězství a holky již věděly, že je čeká nejvyšší liga - obrovská radost!
Chtěl bych pochválit všech 12 přítomných holek za nasazení ve hřišti a ty, co byly vždy na lavičce, za neustálé podporování. Myslím, že právě plný počet hráček na zápasech měl obrovský podíl na našem postupu. Dále bych chtěl vyzdvihnout příjem, který byl podobně jako servis excelentní. Jako nejlepší hráčku volím Emču Srbovou, která se postarala o ty nejdůležitější body. Překvapením jsou pro mě tentokrát 2 hráčky: Anička Hobzová a Nelča Aronová.
Ve 2. kole budeme domácí, a tak se pokusíme tuto výhodu využít a maximálně potrápit favorizované týmy z Olympu a Orionu.
Kryštof Hrubý, trenér týmu

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009