dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Vydařený tie-breakový víkend

Vloženo: 14. 11. 2017
ČP žákyň Krumlov 11.11.2017 - 2002.jpg

O uplynulém víkendu sehráli naše starší žačky druhý turnaj Českého poháru, tentokrát v Českém Krumlově.
Svou trenérskou premiéru na celostátní úrovni si odbyl Kryštof Hrubý, který na turnaji dívky vedl. Zde je jeho hodnocení turnaje:
"V sobotu brzy ráno jsme odjeli z Hlavního nádraží vlakem do Českého Krumlova. Hned hodinu po příjezdu jsme nastoupili do prvního utkání proti Novému Boru. Holky jsem viděl hrát poprvé, a tak mi prozradily, jak, kdo a na jakém postu hraje. Vstup do utkání se nám vydařil a zápas jsme nakonec v tie-breaku zvládli, ale bylo to těsné! Po tomto souboji mi bylo jasné, jak tvořit sestavu do dalších zápasů.
Základní sestava: Johy Perglerová a Kačka Vašků na bloku, Kačka Vávrová s Bárou Pazlarovou na smeči, nahrávala Eliška Zimová a pozici účka zaujmula Ámi Průchová. Ze střídačky ještě pomáhaly Klárka Knapová, Anička Hobzová a Terka Králová. Střídání jsem využil v každém z 20 setů, protože holky se skvěle doplňovaly.
Ze sobotních duelů musím zmínit bitvu s domácím celkem. Český Krumlov má ve svém kádru fantastické hráčky, které prostě individuálně jsou zcela někde jinde než moje svěřenkyně. Zápas začal podle předpokladů, rychle jsme prohrávali 2:9. Jenže holky se nevzdávaly, dále plnily pokyny hrát na maximální riziko opřené o razantní servis a set dospěl do koncovky, ve které jsme byli o 1 bod pozadu - 21:22. Soustředěnost na každý balón znamenala zisk prvního setu v náš prospěch. Holky měly obrovskou radost a s nadšením nastoupily do další sady. Opět jsme hned v úvodu začali ztrácet a náskok pěti bodů si Český Krumlov konstantně pohlídal až do úplného konce. V tie-breaku jsme krok s domácími hráčkami, které podporovalo početné publikum, drželi jen do otočení stran. I tak dívky chválím za nasazení a bojovnost o každý balón. Ubytovat jsme se tedy šli se skvělým pocitem.
V neděli ráno nás čekalo derby s Meteorem Praha. Tento zápas řadím spolu se soubojem s Českým Krumlovem k našim mimořádným výkonům, proto se o něm stručně zmíním. I přes solidní hru holky nezvládly úvodní sadu, jelikož prostě a jednoduše soupeř byl lepší v rozhodujících momentech a my navíc v koncovce zbytečně chybovali. V druhém setu začaly hráčky z Meteoru chybovat, Ámi vybovala z pole téměř ztracené míče, Johy chytře skládala i blokovala, ostatní skvěle doplňovaly a my ovládli tuto sadu. Rozhodoval tie-break, ve kterém jsme delší dobu prohrávali. Tuším, že za stavu 12:13 Kačka Vávrová neuvěřitelně vyškrábla míč zpoza sítě a Johy jej převalila. I díky tomuto balónu jsme získali skalp Meteoru - 16:14. Poslední zápas jsme naopak odehráli nejhůř, naštěstí proti nejslabšímu celku. I tak jsme vyhráli 2:1 a jednalo se o naší šestou zkrácenou sadu ze sedmi! 
Volejbal jsme si tedy v Krumlově užili, sehráli jsme celkem 20 setů s bilancí 4 výher a tří proher.
Za tento výborný počin se zaslouží pochválit všechny děvčata jednotlivě:
Naprosto všechny musím pochválit za podání, tím jsme získali nespočet bodů. Nejprve začnu hlavními tahouny. Johy Perglerová jako kapitánka diktovala hru na síti a nejlépe blokovala, Ámi se předvedla skvělými zákroky v poli, Kačka Vašků spolehlivě skládala míče ze středu sítě, Kačka Vávrová se ukázala výborným příjmem i smečí, Eliška dobře rozdávala míče a zahrála solidně i v poli, Bára s Aničkou se statečně ujaly role druhé smečařky a na útoku skoro nechybovaly, Terka Králová nastoupila poprvé mezi staršími žačkami v poháru. Nejprve zkoušela blok, poté jsem ji přidělil pozici nahrávačky, kterou se postupně stává v mladších žákyních. Premiéru zvládla a získala potřebné zkušenosti. A nakonec Klárka Knapová. Turnaj začínala jako nahrávačka, avšak s postupem času jsem ji dosazoval na smečařský post a zde se skvěle uchytila – hlavně na příjmu, smeči a servisu. Podala bezchybný výkon a pro mě hráčka turnaje!
Kryštof Hrubý, trenér týmu
Konečná tabulka turnaje zde

 
ČP žákyň Krumlov 11.11.2017001.jpg ČP žákyň Krumlov 12.11.2017 1003.jpg ČP žákyň Krumlov 12.11.2017 2004.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009