dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadeti a junioři

Solidní výkony na postup nestačily

Vloženo: 19. 4. 2023
KTI U18 kval.EX 15.4.23_001.jpg

O víkendu jsme vyrazili do Plzně na kvalifikaci o extraligu U18 v sestavě: Vojta Vytlačil (N), Tomáš Tatyrek (B), Vilda Svoboda (B), Vašek Horák (U), Robin Herodek (S), Jan Majer (S,U), Maty Král (S), Jan Ševčík (L), Matteo Castigliego (L) a Šimon Růžička (S).
Nadšení a plní energie jsme v sobotu skočili do prvního zápasu s Plzní. První set jsme prohráli, ale alespoň nám dal možnost se rozehrát a tak druhý set nám byl připsán bez větších problémů. Zbytek zápasu pak byl čistě o našich nervózních chybách a strachu ze smečí, tedy podlehli jsme 1:3.
Hlavu jsme nevěšeli, protože nás ten den čekal ještě Havlíčkův Brod. Tento zápas jsme soupeři nedali ani balón na to se nadechnout a velmi rychle jsme se radovali z vítězství 3:0.
První den skončil a my jsme věděli, že pokud chceme postoupit, musíme v neděli porazit Kralupy a proti Sokolovu uhrát alespoň dva sety. Bylo tedy jasné, že naše nejlepší šance bude skočit do ranního zápasu rozehraní a zaskočit našeho soupeře. Tato strategie se projevila jako velmi účinná a po velmi krátkém setu jsme se ujali vedení 1:0, kdy na druhé straně Kralupy nebyly schopné udržet nervy a kazily jeden balón za druhým. Bohužel naše psychika opět polevila a při zkažení dvou míčů po sobě jsme začali chybovat stejně jako náš soupeř. I přesto jsme ve druhém setu vedli 17:13 a vypadalo to na naše představované vítězství 3:0. Koncovka setu se však ještě obrátila, my ji prohráli a po této promarněné šanci každý set vypadal stejně. Vždy jsme se dostali do vedení, ale nebyli jsme schopni uhrát koncovku. Podlehli jsme tedy Kralupům 1:3.
Zklamání bylo velké a s vědomím, že již nemůžeme postoupit, jsme v posledním zápase proti Sokolovu zkoušeli jiné týmové kombinace. Prohráli jsme 1:3, ale poslední dva sety byly asi nejlepší z celého turnaje a osobně si myslím, že kdybychom takto hráli proti Plzni a Kralupům, mohli jsme se radovat z postupu.
Celkově se na turnaj koukám ale pozitivně, protože i přesto, že jsme byli na turnaji nejmladším celkem, tak jsme bez jakýchkoliv problémů drželi s extraligovými týmy krok a kluci ukázali, že hráčsky na tom nejsme vůbec špatně. Jediná věc, na které musíme zapracovat, je celková jistota, tak abychom se nenechali příště rozhodit, když je na nás psychický nátlak.
Jakub Sohar

 
KTI U18 kval.EX 15.4.23_002.jpg KTI U18 kval.EX 15.4.23_003.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009