dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadeti a junioři

Stříbro z VC Prahy juniorů U22

Vloženo: 29. 5. 2023
JRI U22 VC Prahy 2023 _001.jpg

Junioři Dansportu se v sobotu 27. 5. 2023 zúčastnili Velké ceny Prahy, do které se přihlásilo celkem 5 týmů: my, Orion, Řevnice, Meteor a Prosek. Hrálo se systémem každý s každým na dva vítězné sety.

Naši borci urvali stříbrné medaile, když si poradili se všemi soupeři kromě Proseku, který přijel v extraligové sestavě. Na úspěchu se podíleli: kapitán týmu libero Tomáš Preisler, nahrávači Tadeáš Vylita a Vojta Vytlačil, smečaři Vašek Akrman, hrající trenér Jenda Hořejší, Máťa Král, Mára Jelačič a Honza Majer, blokaři Pietor Kubín a Vilda Svoboda, účko Vašek “Predys” Horák a druhé libero Honzík Ševčík.

Do utkání s Řevnicemi jsme nevstoupili dobře, hráli jsme hodně podprůměrně a kapitán týmu Tomáš to dal důrazně najevo po velmi šťastlivé výhře 2:0. Řevnice se do dalších zápasů rozehráli a byli jsme rádi, že jsme je potkali hned na začátku. Další utkání proti Orionu bylo úplně o něčem jiném, hráli jsme fantasticky, soupeře jsme nepustili na víc jak 12 bodů. Zlepšilo se hlavně herní nasazení, podávali jsme, přijímali a hlavně útočili. Výhra 2:0. Hořeli jsme ale stále na bloku, což je náš dlouhodobý problém, na tom však intenzivně pracujeme.

Do třetího zápasu proti Meteoru jsme přistoupili opět lačněji – už jsme se viděli “ve finále” proti Proseku. Za stavu 2:8 pro soupeře jsme vzali time, který nám ale moc nepomohl. Nedokázali jsme se zvednout až do stavu 18:10 pro soupeře, kdy jsme začali hrát. Ale začít hrát za tohoto stavu je mimo mísu. Musíme zapracovat na koncentraci, přístupu celého týmu, ale nejen mentalitě hráčů na hřišti, ale na mentalitě všech – i střídajících hráčů na lavičce. Stahovali jsme stahovali, ale první set nakonec prohráli. Ve druhém setu jsme si nenechali ujet začátek, ale střed setu. Za stavu 14:17 šel na servis Táda a udržel jej – najednou jsme vedli 18:17. S trochou štěstí jsme vydřeli pár balonů a zatlačili – srovnali jsme na 1:1. Tie-break byl již celý v naší režii – výhra 2:1.

Do posledního zápasu proti Proseku jsme bohužel nevstoupili dobře. Nahrávač Táda se v tie-breaku s Meteorem srazil pod sítí se smečařem Meteoru a bolelo ho koleno. První set odehrál skoro celý, ale nemohl téměř vyskočit a to se velmi podepsalo na jeho náhře i na hře celého týmu – nebojovali jsme, kazili jsme, úplně jsme to vzdali. Pozitivních bylo jen pár balonů – vyšvihl bych perfektně zahranou “jedničku” od Jendy, který obvykle hraje na smeči, ale proti Proseku jsme ho postavili na blok. Do druhého setu šel nahrávat Vašek, na smeč šel Jenda s Matym a zbytek zůstal standardní. Hra se zlepšila, ale nasazení už nebylo takové, jaké třeba proti Orionu.

Nejvíc musíme zapracovat na mentalitě celého týmu. Herně na tom nejsme špatně, když jsme dobře v hlavě nastavení, předvádíme skvělé výkony. Musíme ale i přemýšlet – nemá cenu se hnát za ránou, když je za blokem prostor na “zalejvku”. Jsme tým a musíme fungovat synergicky.

Druhé místo a stříbrné medaile bereme jako úspěch, ale herně máme na víc. Další šanci na zlato máme již příští sobotu, kdy se představí většina týmu na turnaji “FINAL 4 U20”, kde patříme k největším favoritům.

nahrávač týmu Tadeáš Vylita a kapitán Tomáš Preisler

 
JRI U22 VC Prahy 2023 _002.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _003.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _004.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _005.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _006.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _007.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _008.jpg JRI U22 VC Prahy 2023 _009.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009