dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Dansport - Liberec 1:3 a 3:2

Vloženo: 6. 10. 2020
JKY 1.liga 3.10.2020 _009.jpg

V sobotu 3. října k nám přijel Liberec. S tímto soupeřem se zřejmě budeme rvát o 4. místo v tabulce.
Sestava: Kačka Vávrová, Klárka Knapová (náhra), Róza Kačírková, Julča Hachulská (smeč), Nina Maudling, Šárka Svobodová, Míša Hrabáková (blok), Emča Srbová (libero) a ostatní holky si vyzkoušely více postů: Áďa Štěpánková (účko, blok, smeč), Johy Perglerová (smeč, účko), Áňa Koštejnová (účko, smeč), Natka Pacltová (libero, smeč), Anička Fatima Veselá (libero, smeč) a Ámi Průchová (smeč, účko).
Do prvního zápasu (základ: Áňa, Kačka, Róza, Nina, Šárka, Emča, Julča) před poměrně velkým počtem fanoušků jsme vstoupili velmi špatně. V úvodním setu jsme nepředvedli prakticky nic, a tak jsme museli vše hodit za hlavu a začít znovu. Druhá sada tak byla zcela o něčem jiném. Dařilo se nám zejména na útoku, na kterém nejvíce zazářila Julča, a konečně také na příjmu. Začali jsme přijímat ve čtyřech z důvodu toho, že Áňa zastávala post účka. Holky dokázaly přihrávat „za jedna“ téměř každý míč a to rozhodlo. Vyhráli jsme 25:23. Vybojovali jsme tak první set v první lize! V následujících setech nám však odešel příjem, útok a bohužel také servis. Oba jsme prohráli a celkově tedy 1:3.
Do druhého zápasu jsme šli s lehce obměněnou sestavou. Johy začala na účku místo Áni a Míša místo Niny. Začali jsme hrát lépe než v prvním zápase, bohužel jsme se však nedokázali dostat do vedení  a Severočešky tak stále vedly a hrálo se jim o dost lépe. V úvodních dvou setech jsme podlehli soupeřkám shodně s „osmnáctkou“. Do třetí sady jsme opět změnili sestavu: Áňa s Rózou na smeči, Míša se Šárkou na bloku, Kačka na náhře, Áďa na účku a na liberu Emča. Holky začaly hrát chytřeji a na skóre to bylo vidět. Uprostřed setu si bohužel Míša přivodila výron po dopadu z „osmičky“, ale dokázala dát bod. Jakoby tato situace holky nakopla a bojovaly i za Míšu. Skvěle jsme odehráli koncovku a zvítězili 25:17. V následující sadě jsme pokračovali ve skvělém výkonu. Musím vyzdvihnout servis (hlavně Áďu), který byl velmi účinný. Pochvala míří i za Áňou, protože vybrala velké množství míčů v poli a za Rózou a její vysoké procento úspěšnosti na útoku. Zvítězili jsme snadno 25:18. V tie-breaku jsme nepředvedli nejlepší výkon, bylo k vidění hodně chyb z obou stran, ale jelikož jsme stále drželi těsné vedení, byli jsme na „patnáctce“ dříve a vybojovali jsme tak vítězství 3:2. Do tabulky si tedy zapisujeme 2 body!
Naší slabinou byl tentokrát jednoznačně útok, na kterém musíme ještě hodně pracovat a sehrát se se začínající nahrávačkou Kačkou, která se lepší každým tréninkem, ale stále musí makat. Naopak celkem se dařil příjem a hlavně podání. Servisy byly konečně účinné a dokonce jsme měli pozitivní bilanci (esa/chyby). Musím ještě pochválit Emču a všechny tři blokařky, které podaly spolehlivý výkon, zejména vracející se Šárka.
Nejlepší hráčka: Áňa Koštejnová
Největší překvapení: Áďa Štěpánková
Kryštof Hrubý, trenér týmu

 
JKY 1.liga 3.10.2020 _001.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _002.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _003.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _004.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _005.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _006.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _007.jpg JKY 1.liga 3.10.2020 _008.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009