dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Dívky o víkendu zářily

Vloženo: 21. 9. 2022
JKY 1.liga 17.9.2022.jpg

Svou prvoligovou soutěž zahájily juniorky U22 skvěle, když zvítězily v Plzni 3:2 a 3:1.
V kvalifikaci Přeboru Prahy týmy U20 a U18 také zahrály velmi dobře a vybojovaly 1. ligy.

Juniorky U22

Na úvod ligy nás čekala Lokomotiva Plzeň. Do Plzně jsme přijeli s obměněnou a omlazenou sestavou. K týmu se připojily dvě nové hráčky - Anička Panáčková a Lada Skleničková, ligovou premiéru si odbyla Agi Urbánková a tým doplnily i hráčky z kategorie U18 - Anička Hrabáková a Maruška Akrmanová.
V první sadě se holkám dařilo ve všech činnostech a zvítězili jsme těsně 25:23. Ve druhé však přišel totální kolaps na příjmu a neuhráli jsme ani 10 bodů. Poté se však holky vrátily ke hře z prvního setu a opět jsme zvládli koncovku - 25:23. Ve čtvrté sadě jsme již dominovali a mohli se radovat z vítězství za tři body! Ve druhém utkání se hrál méně pohledný volejbal plný chyb a první tři sety rozhodovala koncovka. Dvě jsme šťastně zvládli - 2:1. Následující sadu jsme měli dlouhou dobu pod kontrolou, a kráčeli tak za dalšími třemi body. Došlo však k výrazné ztrátě koncentrace a sadu jsme zbytečně ztratili. Holky ale ve zkrácené hře zabojovaly a Západočešky udolaly v poměru 15:13! Ztráta jednoho bodu do tabulky mrzí, nicméně je třeba si uvědomit, že jsme zvládli 5 ze 6 koncovek. Tento nově se vytvářející tým má velký potenciál. Z tohoto úvodního vystoupení mám velkou radost a moc se těším na další střetnutí, které náš čeká již příští víkend v Žatci.

Pár statistik:
Na servisu se holkám moc nedařilo. Spáchali jsme 21 chyb a dali jen 14 es, z toho Anička Hrabáková 11 es! Nejlepší přihrávající hráčkou byla Emča, která však do Plzně nepřijela zcela fit. Ačkoliv se jí v určitých chvílích nedařilo, zaslouží si velkou pochvalu. Útok byl ze všeho nejlepší a nejvíce bodů si připsala Anička Panáčková (25 bodů). Na bloku se nejvíce prosazovala Šárka - 8 bodových bloků. Celkově si dále Maruška připsala 24 bodů, Anička Hrabáková 23, Šárka 22, Míša 20 a Lada 18. To svědčí o mimořádné vyrovnanosti týmu. Pochválit musím Ladu, která se velmi dobře zhostila nového postu - účka. Vyzdvihnout musím její útok a pole.

Nejlepší hráčka: Anička Hrabáková - pomohla týmu 23 body z pozice nahrávačky!

Největší překvapení: Anička Panáčková - určitě je potřeba pracovat na přihrávce, ale na útoku se nekompromisně prosazovala (25 bodů)!

Sestava: Šárka Svobodová (C), Michaela Hrabáková, Agáta Urbánková, Lada Skleničková, Marie Akrmanová, Anna Panáčková, Anna Hrabáková a Ema Srbová (L).

Tým U20

Kvalifikace Přeboru Prahy
Sestava: Ema Srbová (C), Šárka Svobodová, Dominika Buchnarová, Agáta Urbánková, Lada Skleničková, Anna Hrabáková, Marie Akrmanová, Michaela Hrabáková, Olga Škodová a Veronika Bryndová.
S přehledem jsme ovládli všechny zápasy v poměru 2:0, a postoupili tak do 1.ligy. Na hřiště nastupovali různě složené sestavy a holky měly za úkol předvádět kombinační hru. Letošním cílem je ovládnout pražský přebor a následně se pokusit vybojovat ligovou soutěž.
Kryštof Hrubý

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009