dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Kadetky U18 udržely naději na medailové umístění

Vloženo: 12. 3. 2024
KKY ČP U18 24.-25.2._002.jpg

V neděli jsme se vydali na Slavii na Pražský přebor U18 divek, úkol by jasný: udržet 1. ligu a poprat se, o co nejlepší umístění a získat body do celkového pořadí.
První zápas byl s domácí Slavii, průběžně vedoucím týmem soutěže. Zápas probíhal klidně, ale po několika delších sériích soupeře na podání jsme prohráli 18:25. I druhý set se vyvíjel v podobném rytmu, příjmy nám létaly, a tak jsme ztratili i druhý set, poměrem 19:25. Druhý zapas jsme hráli s Bráníkem. Do prvniho setu jsme nastoupili v obměněné sestavě a prvni set projeli 16:25. Ve druhém jsme se zkoncentrovali, začaly přijímat, tím pádem jsme se radovali z prvního vyhraného setu, 25:18 a 1:1 na sety. V tiebreaku nám utekl začatek 0:5 a timeout, i když jsme stahovali, tak marně, zkažené servisy nás potopily a tak jsme zapsali druhou porážku, tentokrát v tiebreaku, 12:15. Čekal nás zapas o všechno s Mikulovkou. Holky věděly, že pokud chtějí medaili, musí uspět. První set jsme ukázali konečně parádní hru, výsledkem byla i výhra 25:21. Do druhého setu nastoupily holky, které si tolik nezahrály, do koncovky jsme vstupovali s tříbodovým mankem, celou sestavu jsme vyměnili, ale i tak se nám nepodařilo vyhrát, 20:25. Ani druhý tiebreak nezačal nejlépe, ve slabší sestavě se nám nedařilo přijmout, a tak za stavu 0:4 jsme byly nuceni sestavu vystřídat. Zbytek tiebreaku byl již jasná záležitost, 15:8. Vítězství nad Mikulovkou nás udrželo v první lize a v boji o medaile. Celkově musím holky pochválit, všechny předvedly parádní výkon, podporovaly se a fandily si.
Sestava: Emča Hanusová, Linda Buchnarová (C), Míša Buchnarová, Anička Vaňková, Kačka Kubínová, Terka Vylitová, Kristýna Houdková, Terka Robková, Viky Bílá, Kristi Kapeliukhivska (L), Majda Hilská
Higlight: blok Kačky proti Slavii
Vašek Akrman, zastupující kouč týmu

 
KKY ČP U18 24.-25.2.24_001.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009