dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žáci

Zasloužený postup

Vloženo: 16. 1. 2024
Starší žáci 2023-24.jpg

V neděli se uskutečnilo čtvrté kolo pražského přeboru starších žáků, kde naším jasným cílem bylo postoupit zpět mezi elitu Prahy.
Kvůli absenci dvou hráčů základní sestavy, kteří jsou momentálně zranění, tým do prvního zápasu nenastoupil příliš přesvědčivě, ale díky stabilnímu výkonu Kuby na náhře se tým po čase srovnal a první set dokonce za stavu 20:24 otočil na 26:24. Druhý set již probíhal čistě v naší režii.
Druhý zápas proti Meteoru B byl spíše povinností. Kluci ale ukázali, že jsou schopni udržet kvalitní volejba,l i když hrají proti výrazně slabšímu soupeři. Zápas skončil 2:0 (25:10, 25:12). Tímto vítězstvím jsme si zařídili prvenství v naší skupině a postup do playoff.
V semifinále náš čekal zápas proti Proseku C, kde jsme ukázali nejhezčí volejbal dne a soupeři nedali šanci. Tým předvedl takřka bezchybný volejbal a zápas dotáhl do vítězného konce.
Ve finále jsme se potkali s Prosekem B, se kterým jsme měli nevyřízené účty z minula. Náš tým ukázal jasnou psychickou dominanci a tým soupeřů se pod nátlakem situace složil. Finále jsme ovládli 2:0 (25:21, 25:19) a tím si zajistili postup do 1. ligy.
Velká pochvala patří všem hráčům, kteří celý den bojovali a ukazovali své nejlepší výkony. Zejména je třeba zmínit oba blokaře (Jáchym Miřacký, Jáchym Svoboda), kteří kvůli nepřítomnosti liber museli fungovat i v poli, s čímž se oba poprali bravurně.
Tomáš Preisler

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009