dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

Naše dívky zdobila bojovnost a nadšení pro hru

Vloženo: 13. 9. 2022
St.žky PP 11.9.2022_001.jpg

Letos obsazujeme Přebor Prahy starších žaček (U16) dvěma týmy. V kvalifikaci vybojovalo "A" družstvo 2. ligu, "B" tým tvořený i mladšími žákyněmi byl zařazen do 7. ligy.
K vystoupení našeho "B" týmu se vrací Tadeáš Vylita.

Náš "B" tým sestavený z několika mladších žákyní doplněn o starší, zkušenější hračky se v prvním zápase sezony utkal s týmem Mikulova "A". Kapitánka Kristý Houdková zahájila na bloku spolu s Nelčou Konvalinovou, Anička Kolenatá s Maruškou Šenfelderovou na náhře a Alba Němečková s Izi Jonášovou na smeči.

První set byl pro mnohé prvním setem v kategorii starších žákyní. Mikulovka byla bohužel nad naše síly. Musím ale u holek pochválit nadšení do hry, týmovost a fandění si. Ve druhém setu se holky zlepšily, zahrály si i holky na střídačce, Jasmí Farahat, Stázka Fišerová a v kategorii U16 se poprvé v kariéře představila teprve desetiletá naděje Dansportu Sofi Pérez. I přes prohru 0:2 to byla skvělá zkušenost pro všechny hráčky. Máme ale na čem pracovat.

Ve druhém zápase se náš mančaft utkal s Mikulovkou "C". Zápas byl velmi vyrovnaný, naše holky podávaly skvělé výkony. Za podpory skvělých fanoušků z řad rodičů a hráček našeho áčka jsme Mikulovce byly vyrovnanými soupeřkami. Kvalitně na smeči odehrály Stázka s Albou, na bloku Kristý s Nelou, na náhře Maru s Aničkou. Ve druhém setu jsme udělali změnu. Na blok šla Izi, na smeč naopak Nelča. Hra se zvedla, pár bodů holky daly ze smeče, dokonce pár balónů i zablokovaly. Půlku setu odehrála na náhře i Sofča, perfektně nahrávala na druhé náhře Maruška, v poli vynikala kapitánka Kristý. Musím pochválit taky Jasmí, která držela velmi kvalitní plachtící servis a byla platnou hráčkou i v poli.

Největší problém nám dělá pohyb v poli, přebíhání a komunikace během výměny. Velmi dobře se podporujeme navzájem, nesesypeme se po chybě, jedeme dál. Ale ještě musíme dotrénovat "řvaní si" během hry, pak nám tam zbytečně nebudou padat balony "zadarmo".

Třetí zápas jsme odehráli famózně. Soupeřkami nám byly hračky z JOKY. První set naše holky začaly fantasticky, dostaly se do vedení 9:1. Náskok udržely a vyhrály náš první set sezony poměrem 25:15.

Ve druhém setu začaly naše dívky výborně, především na servisu se blýskla kapitánka Kristý. Výborně hrála také Alba na bloku a Maruška na náhře. Naše hra vypadala zcela odlišně než dopoledne, smečovalo se, blokovalo, komunikovalo v poli, nekazilo se podání… Bohužel se v půlce setu projevila únava a zápas se dostal do tie-breaku. V něm jsme až do výměny stran za stavu 6:8 držely se soupeřkami krok, ale pak nám utekly. Prohra 1:2 se silným soupeřem byla pro nás skvělá motivace do posledního zápasu. V něm se holky utkaly se soupeřkami opět  z Mikulovky, tentokrát "D".

První set holky nasadily fantastické tempo, držely servis, byly úspěšné v útoku, jediné, co vázlo, bylo pole. Na tom zapracujeme. V koncovce nás podržela kapitánka Kristý, dala za sebou 6 es a vyhráli jsme. Ve druhém setu na soupeřky naše hráčky už bohužel nestačily, a tak se šlo do tie-breaku. Ten byl velmi vyrovnaný, ale bohužel dopadl v náš neprospěch.

Moc chci pochválit všechny holky za jejich nasazení, plnění taktických pokynů a týmovost. Na tom můžeme stavět, plníme, co jsme si řekli a zároveň se podpoříme. Ještě musíme velmi zapracovat na pohybu ve hřišti (a hlavně směrem k míči) a útoku. Děkuji za celý tým všem fanouškům a rodičům za podporu!

Tadeáš Vylita

 
St.žky PP 11.9.2022_002.jpg St.žky PP 11.9.2022_003.jpg St.žky PP 11.9.2022_004.jpg St.žky PP 11.9.2022_005.jpg St.žky PP 11.9.2022_006.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009