dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Starší žákyně

V Českém poháru skvěle

Vloženo: 24. 11. 2021
St.zky ČP 16.10.2021 _001.jpg

O víkendu 20. a 21 listopadu jsme se s týmem starších žákyň zúčastnily 2. kola Českého poháru. V kvalifikaci jsme se probojovaly do první osmičky české části, ze které jsme bohužel v prvním kole vypadly, když nám chyběla naše klíčová hráčka - kapitánka Anička Hrabáková. Cíl tak byl jasný - uhrát postup zpátky. V Plzni nám bohužel chyběly zraněná Bára Herešová a blokařky Kája Prchlíková a Naty Stsiapanava. Jely jsme v sestavě Anička Hrabáková, Maruška Akrmanová, Áďa Mrkvičková, Natálka Stache, Olga Škodová, Linda a Míša Buchnarovy, Anička Jeriová, Áďa Paříkova a Anička Vaňková.
Hned náš první zápas byl proti Meteoru který s námi v minulém kole sestoupil z první osmičky, a tudíž jsme ho právem považovaly za jednoho z nejtěžších soupeřů. V základní sestavě byly: Anička Hrabáková a Áďa Mrkvičková na smeči, Maruška Akermanová a Natálka Stache na nahrávce, Olinka Škodová a Míša Buchnarová na bloku a Áďa Paříková jako libero.
Celý zápas byl od holek velmi zodpovědně odehraný. Na hru byla radost koukat a hned jsme se ujaly vedení. Soupeřky se několikrát zvedly a začali nás se svou razantní hrou a trochou štěstí povážlivě dotahovat. Nebylo to ale kvůli hloupým, nevynuceným chybám - těm jsme se vyhýbaly. Na tlak jsme pak vždy zareagovaly stejně - hrály jsme pořád dobrou obětavou a zároveň nebojácnou hru bez ohledu na skóre, takže se proti nám štěstí neuchytilo. Zápas jsme vyhrály krásně a celkem hladce a to předeslalo naši spanilou jízdu. Základ zůstal v dalších zápasech stejný, Linda Buchnarová pak střídala na náhře, Anička Vaňková na bloku a Anička Jeriová na smeči. S některými soupeři jsme si mohly dovolit i míchání s posty, takže z víkendu přijíždíme s mnoha zkušenostmi. Všechny zápasy jsme vyhrávaly 2:0 až jsme nastoupili k poslednímu zápasu proti Olympu, se kterým jsme minulou sobotu v PP prohrály v tiebreaku. My už měly jistý postup z prvního místa a Olymp nás potřeboval porazit. Věděla jsem, že to bude psychicky (i fyzicky) nejtěžší zápas, proto jsem se sestavou nemíchala a čekala, zda holky zvládnou i tuto zkoušku. Přes dobrou hru se nám moc nevedlo. V druhém setu se pak nedařilo ani Aničce H. a přidala se již známá klasika z přeborů Prahy - zkažená podání. S Olympem jsme prohrály 0:2 a je to jediná skvrna na jinak herně nesmírně krásném víkendu. Cíl na příště je jasný - zopakovat skvělé výkony a udržet první ligu.
Vendula Szlauerová, trenérka týmu

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009