dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadeti a junioři

Dvě prvenství na závěr roku

Vloženo: 18. 12. 2023
JRI U20 PP 17.12.2023.jpg

Kadeti U18

S chlapci jsme o víkendu pokračovali PP U18, kde plán, jako vždy, byl udržet si první příčku. Sešli jsme se v plné sestavě, a tak jsme skupinou projeli skupinou skládající se z Meteoru A a Dansportu B bez problému. Další v pořadí nás čekal Orion, který nás nedokázal zastavit a stále kvalitní hrou jsme rychle zvítězili 2:0. Ve finále nás čekal nejtěžší soupeř, a to Prosek B. Zaskočeni kvalitním servisem od Proseku jsme se nedostali pořádně k útoku a první sada tedy patřila Proseku. Od druhého setu jsme začali stabilněji přijímat, a také hrát v poli, díky čemuž jsme se dostali do tie-breaku, který už jsme hladce dohráli 15:10.
Sestava: Vašek Horák, Maty Král, Vilda Svoboda, Tomáš Tatyrek, David Kunc, Vojta Vytlačil, Matteo Castigliego, Ivo Humpl, Honza Majer.
Velkou pochvalu zaslouží blokaři a Vojta, kteří výborně sehrávali útok a kvalitně bránili. Udělali jsme velký pokrok od minulého turnaje. Za zmínku také stojí výkon Iva, který se zraněním Honzi musel zastoupit pozici druhého smečaře a poradil si s ní skvěle.

Junioři U20

Druhým turnajem tento víkend byl PP U20. Důležitým úkolem bylo umístit se lépe než Prosek, abychom dohnali bodový náskok v tabulce. Ve skupině nás čekal Orion a Vršovice. Do prvního zápasu proti Orionu jsme šli s minimálním časem na přípravu, proto rozehraný Orion, který se dost chytal našich chyb, zvítězil 2:0. V druhém zápase proti Vršovicím jsme se však již dostali do tempa a s minimální chybovostí jsme se radovali z vítězství. V semifinále jsme potkali naše hlavního soupeře v soutěži, a to zmíněný Prosek B. Velmi nahecovaní jsme skočili do bitvy a než se Prosek stihl vzpamatovat vyhráli jsme první sadu. Druhý set však už však nebyl tak jednoznačný, protože Prosek nasadil svůj nejsilnější základ. Naše bojovnost na každém balónu byla neuvěřitelná a soupeř začínal ztrácet nápady, jak nás přehrát. Z každého přijmu jsme byli schopni se vrátit zpátky, žádný balón nám nespadl na zem, prostě radost pohledět na krásný volejbal. Vyhrocený set tedy skončil 30:28 vítězně pro nás a určitě nepochybuji o tom, že jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů sezóny. Ve finále proti týmu Lvi B jsme v prvním setu trochu zaváhali a ztratili ho ve prospěch soupeře. Když jsme však hru opět uzpůsobili podmínkám soupeřovi rychlé hry neměl proti nám šanci a mohli jsme se radovat z lepšího výsledky, než jsme mohli doufat.
Sestava:
Honza Ševčík, Vašek Horák, Vašek Akrman, Vojta Vytlačil, Vilda Svoboda, Tomáš Tatyrek, Maty Král.
Nedá se tomto turnaji určit jeden hráč, který by hrál nejlépe, protože všichni kluci předvedli své nejlepší výkony. Myslím, že do budoucna, pokud budeme předvádět takovéto výkony, můžeme se těšit i na vyšší soutěže.
Jakub Sohar

 
KTI U18 PP 16.12.2023_001.jpg KTI U18 PP 16.12.2023_003.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009