dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadeti a junioři

Opět na medailových stupních

Vloženo: 16. 10. 2023
JRI U18 a U20 PP 2023  _003.jpg

Kadeti U18

V sobotu jsme s chlapci vyrazili obhájit první místo v tabulce v soutěži Pražského přeboru U18. Naše oslabená sestava o Vildu Svobodu se sestávala z kapitána Vaška Horáka, Vojty Vytlačila, Jana Majera, Davida Kunce, Mattea Castigliega, Iva Humpla, zraněného Tomáše Tatyrka a Matyáše Krále.
První zápas nás čekal proti Orionu. Kvůli nedostatku kluků jsme museli hrát bez libera, a tak naše blokaře čekal nelehký úkol. Aby toho nebylo málo Tomáš nebyl ve fyzické kondici na zvládnutí čtyř zápasů a funkci druhého blokaře zastával Maty Král. První set nám chvilku trvalo chytit se do herního tempa, což vedlo k vlastním chybám převážně na útoku. K našemu štěstí soupeř kazil více, a tak první sada skočila 25:22. Pokračování zápasu však nebylo tak jednoduché, kdy nás Orion začal více tlačit servisem. Nervy kluků však nepovolily a mohli jsme se radovat z vybojované koncovky 26:24 a prvním vítězstvím v turnaji.
Namotivováni z výhry další soupeři neměli šance a lehce jsme se přes Dansport B a Meteor dostali do finálového zápasu proti nejtěžšímu soupeři Proseku B. Bohužel po semifinále proti Meteoru odcházel Maty Král a byli jsme nuceni zapojit našeho zraněného Tomáše Tatyrka, jehož pohyblivost byla kvůli nedávnému výronu značně omezena. Pozitivum, které této klání přinášelo, bylo, že protivník hrál převážně přes středové hráče a smečaře na kůlu. Naší strategií tedy bylo pokrýt střed a případně posunout krajní blok, aby Tomáš nemusel docházet přes celou délku sítě. Tato taktika se pro toto utkání vyplatila a po skvělých zákrocích v poli od zbytku týmu jsme se mohli těšit z prvního místa.
Velkou pochvalu z turnaje si zaslouží David Kunc, který svou roli přijímajícího blokaře zvládnul na jedničku, jak na přijmu, tak v poli. Titul nejlepšího hráče si však vysloužil Vašek Horák, který jako správný kapitán táhl svůj tým k vítězství jakožto nejvíce bodující hráč z každého zápasu.

 

Junioři U20

Na nedělní turnaj Přeboru Prahy jsme se sešli v sestavě Vašek Akrman, Vašek Horák, Maty Král, Ivo Humpl, Honza Majer, Ondra Klimeš, Vojta Vytlačil, Petr Kubín, Roman Švéda, David Kunc, Matteo Castigliego, Honza Ševčík. Úkol byl jasný jako v sobotu, a to udržet se na prvním místě v tabulce.
První zápas jsme nastoupili proti Lvům, kteří již rozehrání z prvního zápasu potrápili náš tým a než jsme se vzpamatovali prohrávali jsme 0:1. Od druhé sady jsme však přestali chybovat a naši konzistenci a trpělivost při dlouhých výměnách družstvo Lvů nedokázalo pokořit. Konečným výsledkem tedy bylo vítězství 2:1, což klukům dodalo sebevědomí a družstvo Meteoru jsme v dalším zápase nepustili k balónu a další výhra nyní 2:0 byla naše. K našemu překvapení tým Orionu porazil Prosek ve skupině, což pro nás znamenalo semifinále proti Proseku. Soupeř nás velmi zaskočil a my nebyli schopni udržet krok s jeho rychlou hrou. Byla zde také cítit únava kluků, kteří hráli předešlí den a nálada na kurtu nebyla ideální. To vše vedlo k naší první prohře v soutěži 0:2. Zklamání a únava se na nás projevila i v boji o třetí místo s Orionem, kde první set patřil suverénně protivníkovi. Z posledních sil jsme se zvedli a boj jsme dotáhli do vítězné koncovky 15:13. Celkově bylo na turnaji znát, jak zmíněná únava, tak nepřipravenost některých hráčů, kteří se po zranění, či nemoci vraceli zpět na kurt.
Nyní jsme v tabulce pouze bod za Prosekem a budeme se muset snažit, abychom na příštích turnajích náskok stáhly a dostali se opět na vrchol soutěže.
Pozitivem turnaje byl Ondra Klimeš, který velkou část zápasů odehrál na pozici smečaře a účka a velmi týmu pomohl k výsledkům, jak útokem, tak skvělým příjmem. Za zmínku také stojí kapitán Vašek Akrman, který jako vždy tým velmi podržel a je jeho velkou zásluhou, že jsme i za nepříznivých podmínek vybojovali třetí místo. V neposlední řadě musím pochválit Vojtu Vytlačila společně s Romanem Švédou, kteří se na síti výborně sehrávali a činili soupeři problémy, jako žádná jiná naše útočná síla.
Jakub Sohar

 
JRI U18 a U20 PP 2023  _001.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _002.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _004.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _005.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _006.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _007.jpg JRI U18 a U20 PP 2023  _008.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009