dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Akce

Nejlepší Dansporťáci sezóny 2021/22

Vloženo: 23. 5. 2022
Slavnost.vyhlášení 2022  _026.jpg

V pátek se uskutečnilo vyhlášení nejlepších hráček a hráčů Dansportu v jednotlivých kategoriích a zhodnocení sezóny 2021/22.

Hodnocení sezóny Dansportu 2021/2022

Sezónu 2021/22 jako celek můžeme pro Dansport hodnotit jako úspěšnou.
V letošním roce jsme měli v 15 soutěžích celkem 14 družstev, navíc jsme se úspěšně zúčastnili akcí Barevného minivolejbalu pro nejmladší volejbalisty a volejbalistky.
Na tomto místě je třeba vyzdvihnout to, že Dansport je jedním z mála volejbalových klubů v ČR, který má zastoupení ve všech mládežnických věkových kategorií v dívkách i chlapcích.
Sezóna ještě byla ovlivněna covidovou pandémií. Dohrála se však celá a mezi největší úspěchy uplynulé sezóny patří velmi dobré výkony juniorů a juniorek v celostátní lize, výkony kadetek a kadetů i starších žákyň v Přeboru Prahy, a radost ze hry mladších žáků . Činily se také mladší žákyně i hráčky minivolejbalu, jejichž výkonnostní růst je markantní.  
Kadetky obsadily v Přeboru Prahy druhé místo, juniorky bojovaly v 1. lize a nakonec ji udržely. Kadeti získali stříbro z přeboru Prahy, junioři v 1. lize zahráli velmi dobře a obsadili druhé místo ve své skupině.

Minivolejbal

Trenéři Marek Řeháček, Eliška Holečková, David Dvořák
Naše čtyři týmy, které hrají v trojicích, se zúčastnili přeboru Prahy, kterého se zúčastnilo 60 družstev.A a B družstva tvořila děvčata, hrající již i za mladší žákyně, C a D děvčata z minivolejbalu.
K nejlepším patřili Marie Isabel Jonášová, Kristýna Houdková, Marie Šenfelderová a Adéla Valentová.
Eliška k sezóně:

Tato sezóna byla pro hračky minivolejbalu velmi obtížná jelikož se na nich velmi podepsalo omezené trénování v loňském roku kvůli onemocnění Covid 19. Začátky sezóny jsme začali s tím, abychom se dostali zpátky do kondice a samotné hry s balónem. Díky píli a chuti holek hrát jsme intenzivně trénovali a začali se zlepšovat. Naše zápasy vypadaly každým měsícem lépe a lépe. Byly vidět velké pokroky při hře hlavně v technice a v postavení pod balónem. Ráda bych pochválila všechny dívky, které pravidelně chodily na tréninky a zápasy. Celkově hodnotím tuto sezónu za vydařenou hlavně ve velkých posunech individuálních volejbalových činnostech dívek.
Z kolektivu dívek se vybírala nejlepší hráčka Dansportu v minivolejbalu sezóny 2021/22 a stala se jí Isabel Marie Jonášová

Mladší žáci

Trenéři David Dvořák, Jakub Sohar, Dana Dvořáková
Naši mladší žáci se zúčastnili přeboru Prahy, který se hraje ve trojicích, se třemi družstvy a umístili se v polovině 22 členného pole přihlášených týmů. Výkony kluků se postupně zlepšovaly, přece jen byla znát „covidová“ pauza.
K nejlepším patřili Marián Johanides, Jan Vydra, Adam Dudek, kteří hráli za družstvo A a skončili na 11. místě. V B týmu patřili k oporám Albert Wiedermann, Jakub Brabec, Michele Castigliego, C tým tvořili naši benjamínci Šimon Dvořák, Marek Vrančič a Adam Brůha.
Nejlepším mladším žákem pro sezónu 2021/22 byl určen Marián Johanides.

Mladší žákyně

Trenérky Vendula Szlauerová, Eliška Holečková
Dívky hrály přebor Prahy (12. místo) a zúčastnily se také prvního kola MČR. Základ týmu tvořili Emma Hanusová, Magda Hilská, Helena Čerychová, Anna Reinová a Marie Šenfelderová.
Vendula k sezóně:

Tým mladších žákyň měl po loňském turbulentním roce, kdy se trénovalo velmi málo, tyto cíle: dát se dohromady, sehrát se a znovu vybudovat dobrý kolektiv. V přeboru Prahy, který jsme s týmem hrály, se všechny naše hráčky teprve seznamovaly s šestkovým volejbalem, protože minulý rok soutěž neproběhla. Po kvalifikaci jsme skončily ve čtvrté lize a celý rok v ní hrály. V naší hře sice bylo mnoho chyb, ale ukázalo se, že máme v mladších žákyních hráčky s velkým (hlavně útočným) potenciálem. Bohužel se nám často stávalo, že jsme na zápas dorazily v sedmi či šesti hráčkách. Jistě se na tom podepsala i onemocnění, přesto byla míra omluv ze zápasů enormně vysoká. Na zápasech holky oceňuji zejména za přátelskou atmosféru a vzájemnou podporu. Na trénincích oceňuji svědomité připravování hřiště a poctivost ve fyzické přípravě.
Vrcholem naší sezony pak byla jistě účast na kvalifikačním kole MČR, kde jsme se mnoho naučily (hra se po tomto víkendu viditelně pozvedla) a zároveň stmelily tým. Sice jsme nepostoupily, ale holky v některých zápasech ukázaly svůj potenciál a byla radost se na hru dívat. Věřím, že v příštím roce zúročíme poctivý trénink.
Nejlepší hráčkou sezóny 2021/22 v kategorii mladších žákyň Dansportu byla vyhodnocena Emma Hanusová

Starší žáci

Trenér Jakub Sohar
Oporami týmu byly Matyáš Král, Vašek Horák, Tomáš Tatyrek, Vilém Svoboda, Jakub Jelínek a David Kunc.
V přeboru Prahy jsme obsadili 5.místo a v Českém poháru 29. místo
Jakub k sezóně:
Letošní sezóna proběhla dobře, ať už naše výsledky říkají cokoliv. Bylo náročné skrz covidovou dobu sejít se v plných počtech a chyběli nám maličkosti k tomu, abychom více vyhrávali, ale jak již zmíněno covidová doba nás nenechala bez překážek. Pro trénování obzvlášť. V letošní sezóně jsme také museli bojovat s psychikou více než kdy předtím. Klukům velmi chyběl týmový duch a byl velký problém se dostat do soustředěnosti, jak na zápasech, tak na trénincích. Je to něco, s čím budou kluci muset bohužel zápasit i na dále. Z technického hlediska jsme však velmi pokročili a musím kluky pochválit a s velikou jistotou je mohu pustit dále do starších kategorií.  K celkovému ohlédnutí už mohu tedy dodat pouze to, že i přes všechny strasti jsem si sezónu velmi užil a doufám, že chlapci se mnou sdílejí tento pocit a také doufám, že je i nadále uvidím zlepšovat a naplňovat svůj potenciál, jak na hřišti, tak i mimo něj. Čeká je toho v příštích letech hodně, ale pokud vydrží se stejným nasazením uvidíme před sebou za pár let skvělé hráče.
Nejlepším starším žákem pro sezónu 2021/22 byl vybrán Matyáš Král.

Starší žákyně

Trenéři Tereza Mezuliánková a Vendula Szlauerová
Dívky hrály přebor Prahy pod vedením Terezy, kde obsadily 7. místo a celostátní Český pohár pod vedením Venduly, kde obsadily výborné 9. místo.
Soutěží se pravidelně zúčastňovaly: Anička Hrabáková, Natka Stache, Anička Vaňková, Maruška Akrmanová, Míša a Linda Buchnarovi, Barča Herešová, Áďa Mrkvičková, Áďa Paříková, Natálka Stsiapanava, Olinka Škodová a Terka Vylitová.
Tereza k přeboru Prahy:
Sezóna 2021/2022 začala velice nadějně, holky v rozřazovacím turnaji pražského Přeboru zahrály dobře a zařadili jsme se do druhé ligy. Z té jsme se až do samého závěru nepohnuli. Značí to celkem vyrovnané výkony našich hráček, ale na druhou stranu jsme se chtěli dostat do ligy nejvyšší. Vždy nám k tomu chybělo jen pár bodů, druhá liga byla velice vyrovnaná, občas se nám bohužel stalo, že jsme porazili soupeře papírově silnějšího, ale pak jsme prohráli se soupeřem, se kterým obyčejně vyhráváme. Prakticky celou soutěž jsme se tedy snažili postoupit a byli jsme několikrát opravdu velice blízko. Do soutěže stále ještě vstupoval covid. Jeden turnaj se dokonce vůbec neodehrál. Předposlední turnaj nám chyběly některé hráčky, které jsou nám většinou oporou a druhou ligu jsme neudrželi, spadli jsme tak do ligy třetí, kterou jsme sice v závěrečném kole jasně ovládli, bohužel jsme tím však přišli o body, které se započítávají do celkového pořadí. Obsadili jsme tak sedmé místo v této kategorii. Bylo však vidět, že konec soutěže, kdy všechny hráčky celkem pravidelně trénovaly a neměly žádné covidové omezení, byl výrazně herně lepší a věřím, že příští rok výkony jenom porostou.  
Vendula k Českému poháru:
Výkon v kvalifikaci byl výborný. Holky zvládly i pár těžkých okamžiků. Například když kvůli nevolnosti musela z hřiště kapitánka Anička Hrabáková, nebo když si nahrávačka Maruška Akrmanová podvrtla kotník a nemohla turnaj dohrát. Vyzdvihnout mohu zejména vybojovanou výhru (už bez Marušky) proti Kralupům, které nakonec turnaj ovládly. Zaslouženě jsme se tak v kvalifikaci probojovaly do první osmičky české části. V prvním kole, které se hrálo v Praze, nám pak bohužel kvůli nemoci chyběla kapitánka Anička. Přesto, že holky srdnatě bojovaly, hlavní smečařka nám velmi chyběla, a tak jsme v tomto kole sestoupily. Další kolo jsme pak s přehledem ovládly a těšily se, že si znovu zahrajeme 1. osmičku. Covid v té době ale ještě neřekl poslední slovo, a tak bylo celé kolo bez náhrady zrušeno. Poslední dvě kola byla už celostátní. V tom prvním jsme podaly kvalitní a stabilní výkon a mohly se těšit na finále. Tam nám ovšem chyběly klíčové hráčky a hned v rozcvičení se zranila Olinka Škodová. V posledním turnaji jsme sice nezazářily, musím ale vyzdvihnout, že nám jely na pohár pomoci tři mladší žákyně.
Celkově hodnotím naši hru v celé sezoně jako velmi dobrou a stabilní. Jako problematickou vidím vysokou neúčast klíčových hráček na utkáních. Věřím, že v příštím roce starší žákyně navážou v Českém poháru podobnými výkony a absencí bude méně.
Nejlepší hráčkou kategorie starších žákyň Dansportu v sezóně 2021/22 byla vybrána Anna Hrabáková

Kadeti

Trenéři Dan Dvořák, Jakub Sohar, Kryštof Hrubý
Kadeti letos hráli přebor Prahy a Český pohár. V přeboru Prahy obsadili druhé místo, když o vítězství v soutěži rozhodoval až poslední tie-break, v němž těsně podlehli Orionu.
V Českém poháru kluci pod vedením trenérů Kryštofa a Jakuba obsadili solidní páté místo, když ve finálovém turnaji získal cenu pro nejlepšího blokaře Šimon Melichárek.
Základ týmu tvořili Šimon Melichárek, smečaři Vašek Akrman a Honza Hořejší, nahrávač Matouš Feit, bratři Pacltovi, Filip Růžička, Filip Musil, Maty Kaleta a libero Tadeáš Vylita.
Celkově se sezóna dá hodnotit jako velmi dobrá.
Nejlepším kadetem SK Dansport Praha za sezónu 2021/22 se stal Vašek Akrman.

Kadetky

Trenér Kryštof Hrubý
Kadetky sehrály velmi dobrou sezónu v přeboru Prahy, kde získaly stříbrné medaile za druhé místo.
Základ týmu tvořili Klára Knapová, Michaela Hrabáková, Šárka Svobodová, Ema Srbová, Natálie Pacltová, Julie Hachulská, Anna Hrabáková a Kristýna Novotná.
Kryštof k sezóně:
Kadetky mají za sebou fantastickou sezónu s jedním ale. V době konání prvního kola PP byla totiž většina základní sestavy v karanténě a ač se přítomné holky snažily uhájit setrvání v první lize, nepovedlo se, a spadli jsme tak do nižší ligy. Tu jsme následně suverénně ovládli, vrátili se do nejvyšší ligy a začala stíhací jízda. Kadetky v čele s kapitánkou Natkou Pacltovou věděly o tom, že pokud chtějí dosáhnout na vytoužené zlato, budou muset celou sezónu jen vítězit a pokusit se o zázrak. Bylo však také potřeba doufat v zaváhání celků z předních příček. První cíl kadetky splnily. V dalších čtyřech kolech jsme každý turnaj vyhráli. Pomalu jsme se přibližovali k nejvyšším příčkám, ale smazat velkou ztrátu na lídra Slavii se nakonec nepodařilo. V úplně posledním utkání tak holky bojovaly alespoň o stříbro. Zápas plný zvratů jsme zvládli a brali konečnou druhou pozici. Bylo to ale zklamání. Celkový vítěz Slavia před námi skončil o pouhý bod a navíc holky dokázaly tento celek po pádu do druhé ligy přehrát v každém kole. Je to bohužel smůla, ale i tak holky velmi chválím za docházku na zápasy, protože téměř pokaždé nás bylo minimálně dvanáct. Dále také za nasazení v zápasech a podporu z lavičky. Vyzdvihuji také tie-breakovou bilanci kadetek. Holky se vždy do zkrácené sady plně zkoncetrovaly, bojovaly o každý míč, a byly tak téměř neporazitelné. Do příští sezóny máme jasný cíl - zlato.
Nejlepší hráčka se letos vybírá opravdu těžko, neboť základ byl velmi vyrovnaný. Nicméně volím hráčku, která z pozice blokařky dominovala proti všem soupeřkám ve hře na síti a byla jistotou našeho týmu. Nejlepším kadetkou SK Dansport Praha za sezónu 2021/22 se stala Šárka Svobodová.

Juniorky

Trenér Kryštof Hrubý
Juniorky udržely ligovou soutěž, což se dá pokládat za velký úspěch. Základ týmu tvořili kadetky Julia Hachulská, Míša Hrabáková, Šárka Svobodová, Klára Knapová, Natálie Pacltová, Ema Srbová a juniorky
Johana Perglerová, Amélie Průchová, Daniela Špírková a Adéla Štěpánková. Bohužel jen první část soutěže odehrály Anna Koštejnová a Rozálie Kačírková.
Kryštof k sezóně:
Cílem pro letošní sezónu bylo udržení 1. ligy. Dle výsledků lze považovat sezónu za vydařenou, nicméně celkově ji hodnotím velmi rozpačitě. Vinou nejrůznějších hráčských zranění, nemocí, karantén nebo předčasných ukončení sezón jsme se scházeli na zápasy spíše ve skromnějších počtech. V první fázi soutěže jsme skončili na 5. místě. Dokázali jsme porazit Liberec, Jirkov a překvapivě také Teplice. Zbylé dva týmy Jablonec a Kralupy byly vždy nad naše síly. V posledním dvojutkání jsme nastoupili doma proti Jirkovu a bylo potřeba dvakrát zvítězit, abychom skončili čtvrtí, a mohli hrát vyšší nadstavbu. Před solidní návštěvou jsme však předvedli horší výkon a v obou zápasech soupeři těsně podlehli. Dostali jsme se tedy do nižší nadstavby, kam se nám počítaly 3 výhry a 1 prohra proti Liberci. Čekal nás pouze Hronov. Holky v těchto zápasech hrály velmi dobře a ukořistily dvě vítězství. V tabulce jsme se umístili na druhém místě kvůli horší bilanci s Libercem. Co je ale nejdůležitější? Postupně zde vznikala zcela nová základní šestka, která má velkou budoucnost. Některé holky proklouzly do základu, další se přesunuly z jiného postu. Navíc další příjemnou skutečností je fakt, že většinu základní sestavy tvoří teprve kadetky. Na další fázi soutěže (kvalifikaci) jsme odjeli do Vyškova. Zde bojovaly čtyři týmy o tři postupová místa. Juniorky čekal souboj s domácím Vyškovem a zápas se vydařil na jedničku. Holky ustály důležité momenty, zvítězily poměrem 3:2, a vyhnuly se tak nevyzpytatelné baráži. Závěr sezóny byl tedy velmi dobrý. Tento tým má velký potenciál, a proto se v příští sezóně pokusíme vylepšit letošní umístění. Na závěr bych chtěl moc poděkovat Vaškovi Akrmanovi a Honzovi Hořejšímu za pomoc na trénincích.
Za nasazení, podporu při zápasech a skvělý závěr sezóny se nejlepší juniorkou stává Adéla Štěpánková.
Nejlepší juniorkou Dansportu sezóny 2021/22 byla zvolena Adéle Štěpánková

Junioři

Trenér Dan Dvořák

Junioři hráli letos 1.ligu a Mistrovství Prahy mužů, kde získávali zkušenosti z dospělého volejbalu. V 1.lize jsme zlepšenými výkony v druhé polovině soutěže obsadili velmi dobré druhé místo.
Tým se opíral o výkony nahrávačů Matyho Surého a Matouše Feita, smečařů Jakuba Hámoně, Vaška Akrmana, Aleše Paclta a Honzy Hořejšího, blokařů Šimona Melichárka, Adama Kramáře, Filipa Růžičky a Oldy Zajíčka, univerzálů Matyho Kalety, Adama Paclta a Filipa Musila, na liberu hrál převážně Tomáš Preisler a také Vít Budínský.
Šimon Melichárek také zaskakoval na místě univerzála a hrál velmi dobře.
Pro svou univerzálnost a stabilní výborné výkony se stává nejlepším juniorem sezóny právě Šimon Melichárek.
Nejlepší juniorem Dansportu sezóny 2021/22 se stal Šimon Melichárek.

Muži

Muži obsadili v Mistrovství Prahy 5. místo a pro sezónu 2021/22 byl jejich nejlepším a hlavně nejužitečnějším hráčem zvolen Jakub Novák.

Do dospělé kategorie přecházejí tito hráči:
Matyáš Surý, Jakub Hámoň, Adam Kramář a Honza Medek

Zbývají poslední dvě kategorie: nejlepší trenér sezóny a skokan roku, což je volejbalista nebo volejbalistka, který udělá největší výkonnostní posun za sezónu.

Skokan roku

Skokanem roku je hráčka, která byla jednou z hlavních opor kadetek, ale zejména se v juniorském týmu postupně propracovala až na nahrávačskou jedničku. Její výkony po celou sezónu gradovaly, předvedla skvostný závěr sezóny, a zaslouženě se tak skokanem roku Dansportu stává Klára Knapová.

Trenér roku

Pro sezónu 2021/22 získává ocenění nejlepší trenér Dansportu úspěšný trenér kadetek a juniorek Kryštof Hrubý.

Závěrem ještě co nás čeká:

Barevný minivolejbal: 18. – 19.6.2022 republikové finále
Mladší žáci
: VC Prahy neděle 29.5.2022 dopoledne hřiště ABC Braník, Praha 4, sraz v 8:00 hodin
Mladší žákyně: sobota 11.6.2022 Pohár starosty Prahy 8, Meteor, Praha 8 – Libeň
Starší žáci: VC Prahy v neděli 29.5.2022 odpoledne hřiště ABC Braník, Praha 4, sraz v 11:30 hodin
Final 4 Prahy v sobotu 4.6.2022 dopoledne hřiště ABC Braník, Praha 4
Starší žákyně: sobota 11.6.2022 Pohár starosty Prahy 8, Meteor, Praha 8 – Libeň
Kadeti: Final 4 Prahy v sobotu 4.6.2022 odpoledne hřiště ABC Braník, Praha 4
Kadetky: VC Prahy v sobotu 28.5.2022 hřiště Meteor, Praha 8 – Libeň
Final 4 Prahy v sobotu 4.6.2022 odpoledne hřiště ABC Braník, Praha 4
Juniorky: VC Prahy v neděli 29.5.2022 hřiště ABC Braník, Praha 4
Všechny týmy trénují do 24. června dle rozvrhů a jednotlivé týmy čekají ještě klubové turnaje.
Závěrečné klubové turnaje se uskuteční následovně:
Přípravka Ema Destinnová v pondělí 13.6. od 17 hodin v aule ZŠ Emy Destinnové
Přípravka Hanspaulka v úterý 14.6. na hřišti ZŠ Hanspaulka od 16 hodin
Mini Rudná ve čtvrtek 23.6. od 15 hodin v hale ZŠ Rudná
Minivolejbal v pondělí 20.6. na hřišti ZŠ Hanspaulka od 16:30 hodin
Mladší žáci v úterý 21.6. na hřišti ZŠ Hanspaulka od 17 hodin
Žactvo (ml.žně, st.žně a st.žci) má společný turnaj v pátek 24. června od 16:00 hodin na Olympu ve Stromovce
Kadetské a juniorské kategorie sehrají společný turnaj ve středu 22.6. od 17 hodin na Olympu ve Stromovce.

Naše letní soustředění v Dřevěnici u Jičína je tradičně poslední týden prázdnin, čímž začínáme sezónu 2022/23. Prosíme o jeho zaplacení do konce června.  Nejstarší kategorie chlapců a dívek začínají přípravu na ligovou sezónu v pondělí 15. srpna na Olympu ve Stromovce.

Na úplný závěr chceme poděkovat všem trenérům i rodičům, kteří obětavě podporují děti ve sportování a moc nám pomáhají při realizaci jednotlivých akcí. Bez jejich aktivní podpory bychom v současné ekonomické situaci nemohli vůbec fungovat a za to jim patří náš obrovský dík.
Dana a Dan Dvořákovi, hlavní trenéři Dansportu

 
Slavnost.vyhlášení 2022  _001.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _002.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _003.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _004.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _005.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _006.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _007.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _008.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _009.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _010.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _011.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _012.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _013.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _014.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _015.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _016.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _017.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _018.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _019.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _020.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _021.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _022.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _023.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _024.jpg Slavnost.vyhlášení 2022  _025.jpg
 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009