dansport - volejbalSK Dansport Praha - volejbal

Dansport » Home » Kadetky a juniorky

Nejdříve zklamání, pak radost

Vloženo: 29. 9. 2021
Kadetky a juniorky.jpg

V neděli 26.9. jsme se zúčastnili kvalifikace PP kadetek a vzhledem k příznivějšímu losu byl postup do 1. ligy jasným cílem. V sestavě chyběla pouze smečařka Julia Hachulská. V úvodních zápasech jsme jednoznačně přehráli SAVO a Španielku B a do obou utkání navíc mohlo zasáhnout všech 12 přítomných hráček. Na řadu měl přijít nejtěžší soupeř ze skupiny - Mikulova C. Do zápasu jsme vstoupili jako v předchozích utkáních a s přehledem ovládli úvodní sadu. Ve druhé však přišel zlom a my jsme nedokázali dotáhnout ztrátu - 23:25. Do zkrácené hry jsme nastoupili v nejsilnější možné sestavě, avšak soupeřky s mohutnou domácí podporou byly zkrátka na vlně. Nestačily nám ani 4 mečboly. Prohra 1:2 znamenala konec nadějí na nejvyšší ligu. Tato porážka byla pro mě i holky jedna z těch vůbec nejtěžších. Chyby jsme udělali všichni, ale věřím, že se z této lekce poučíme a budeme ještě silnější. Jsem rád, že holky měly chuť bojovat i přes obrovské zklamání i v posledním zápase, který jsme zvládli ve dvou setech.

Nejlepší hráčka turnaje: Klárka Knapová

Největší překvapení turnaje: Domča Buchnarová

Nedlouho po skončení turnaje jsme se dozvěděli, že tým Petřiny, kvalifikovaný do 1. ligy z jiné kvalifikační skupiny, se ze soutěže odhlásil. My jako nejlepší tým z druhých míst jsme tak šťastně nakonec proklouzli do 1. ligy, kam určitě patříme.

Sestava:
Nela Aronová, Dominika Buchnarová, Karla Burešová, Johana Čiháková, Michaela Hrabáková, Klára Knapová, Ema Srbová, Šárka Svobodová, Agáta Urbánková, Julie Štěpánková, Natálie Pacltová a Kristýna Rybová.
Kryštof Hrubý, trenér týmu

 

Související články:

 
© Saturn-Toya s.r.o., 2009